Rektör Uzun’un 'Çanakkale Zaferi' mesajı

Yayın Tarihi : 18/03/2019
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan 104 yıl önce 18 Mart 1915'de, Çanakkale'de milletimizin tarihine kahramanlık destanı olarak yazılan bir istiklal mücadelesi verildi. Her biri vatan uğruna canlarını feda etmeye hazır birer nefer olan kahramanlarımız Çanakkale’de, küllerinden yeniden doğarak birlik ve beraberlik içerisinde tarihin akışını değiştiren bir zafer kazanmıştır. 'Çanakkale Geçilmez' sözünün tarihe nakşedildiği bu zaferle Bartın'dan, Erzurum’dan, Bursa’dan, Diyarbakır’dan, Trabzon'dan Bağdat’tan, Şam’dan, Filistin’den, Rumeli’den ve daha birçok diyardan kopup gelen yiğitler siperlerde omuz omuza çarpışarak, aynı zamanda bir milletin geleceğini de kazanmıştır. Bu zaferle üzerinde yaşadığımız coğrafya bir kara parçası olmaktan, bir coğrafya olarak anılmaktan çıkmış, bir ruh ve değişmez bir öz haline gelmiştir. Bu düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'ni coşkuyla kutladığımız bu günde bütün şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum."