Rektör Uzun’dan 19 Mayıs mesajı

Yayın Tarihi : 18/05/2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un mesajı şu şekilde:

“Bundan 101 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ülkemizin bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Anadolu’ya ilk adımını attı. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ilk adım ile başlayan milli mücadelemiz Türkiye tarihinde müstesna bir yere sahiptir. Çanakkale Zaferi ile başlayan kahramanlık hikâyemiz, Samsun’a ilk adım ve akabinde gerçekleşen kongreler ile milletimize ilham olmuştur. Çok zor şartlar altında sürdürdüğümüz bağımsızlık mücadelesi sonucunda vatanımız bölünmez bir bütün olmuş, gelecek nesillere emanet edilmiştir. Bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve umutlu bir Türkiye hedeflenmiştir. Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimize bu noktada olan güvenimiz tamdır. Milli Mücadele ruhuyla her alanda yerli ve milli atımlımlar yapacak, ülkemizi muasır medeniyetlerin üstüne taşıyacak olan gençlerimize tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Başta gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”