BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun’a Almanya’dan ziyaret

Yayın Tarihi : 24/09/2021
Almanya’nın Bochum Belediyesi Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Torsten Rutinowski ve beraberindekiler, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret ettiler.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet Yirmibeş, Erasmus+ Gençlik ve ESC Projeleri sorumlusu Ahmet Abalı ile birlikte Almanya ile bölgemiz arasında sosyal ve kültürel işbirlikleri geliştirmeyi amaçlayan iş insanı Osman Serkan Ay’ın da yer aldığı ziyarette, Üniversitemizde yapılan çalışmalardan bahsedildi.

İki kurum arasında yapılabilecek iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Uzun, Bochum Belediyesi Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Torsten Rutinowski ve iş insanı Osman Serkan Ay’a teşekkür etti.

Uluslararasılaşmayı temel hedeflerinden biri olarak benimsediklerini ifade eden Rektör Uzun “Uluslararasılaşma noktasında üniversitemizde önemli çalışmalar yapıyoruz. 72 farklı ülkeden uluslararası öğrencilerimizle yol arkadaşlığı yaparak, geleceğe kararlı adımlarla yürüyoruz. Aynı zamanda öğrencilerimize iyi bir kariyer kazandırmak, eğitim ve araştırma kalitesini geliştirmek amacıyla gayret gösteriyoruz. Bunun yanı sıra öğretim elemanlarımız uluslararası ortaklı projeler üretmekte ve bölgesine değer katacak çalışmalar yapmaktadır. Bu doğrultuda hedeflerimize katkılar sunacağına inandığım bugünkü görüşmeyi oldukça önemli buluyor, Sayın Torsten Rutinowski ve Sayın Osman Serkan Ay’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üniversitemizi ilgiyle takip ettiklerinin ifade eden Rutinowski ise üniversite bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaların öneminden bahsederek yakın ilgileri dolayısıyla Rektör Uzun’a teşekkür etti.


SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak