Rektör Uzun, YTB Başkanı Eren’i ziyaret etti

Yayın Tarihi : 14/09/2018
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren’i ziyaret etti.

Ziyarette yurtdışındaki vatandaşlarımız, kardeş topluluklar ile Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Üniversitemiz Rektörü Uzun, yakın ilgilerinden dolayı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Eren’e teşekkür ederek, “Ülkemizin yükseköğretimde cazibe merkezine dönüştürülebilmesi için yapılabilecek çalışmalar ve işbirliği imkanları üzerine yaptığımız görüşme oldukça olumlu geçti. Yeni YÖK anlayışının uluslararasılaşmaya verdiği önemle birlikte ülkemiz bulunduğu bölgede yükseköğretim konusunda iddialı bir konuma gelmeye başlamıştır.” dedi.

YTB Başkanı Eren ise Rektör Uzun’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Başkanlığımızın çalışmalarıyla, gerek yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızla gerekse kardeş topluluklarla ilişkiler güçlendirilmekte, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak daha yakın ilişkiler tesis edilmektedir. Ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerimiz ise; dünyanın dört bir yanındaki gönüllü elçilerimiz olmaktadırlar. Bu noktada Bartın Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun ile fikir alışverişinde bulunduk. Kendilerine uluslararası öğrencilere verdiği önemden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.