BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Akademik Yılı açılış törenine katıldı

Yayın Tarihi : 16/10/2020
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da katıldığı törende, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç bir konuşma yaptı.

Yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dile getiren Cumhurbaşkanımız Erdoğan, koronavirüs salgınına rağmen akademik eğitim ve öğretimin kesintisiz devam etmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan,  Türk yükseköğretim alanının gelişimine yönelik büyük destekleri verdiklerinin altını çizerek, “Doğru stratejilerle doğru adımlar atıldığında, bırakınız Türkiye’yi, dünya çapında neticeler elde edilebilmektedir. Dünyanın pek çok yerinde yabancı öğrenci sayısı azalırken, ülkemizde bu rakamın 200 bini aşmış olması, Türkiye’ye duyulan güvenin ifadesidir. Bu güveni boşa çıkarmamak için üniversitelerimizin akademik cazibesini artıracak çalışmaları hızlandırıyoruz” diye konuştu.

Anadolu’nun dört bir yanında, birer gurur abidesi olarak yükselen üniversitelerin gelişimine daha çok önem verdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bu çerçevede Yükseköğretim Kurumu tarafından hazırlanan “YÖK Anadolu Projesi” müjdesini verdi.

Projeyle Anadolu’daki yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek, eksiklerin hızla giderilmesinin hedeflendiğini anlatan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Böylece, gelişmiş üniversitelerimizin altyapısı, yetişmiş akademik kadrosu ve birikimi, Anadolu’daki henüz yolun başında olan üniversitelerimizin istifadesine açılmış olacaktır. Aynı şekilde, eşleşme yapılan üniversitenin öğrencileri diğer üniversitenin programlarına iştirak edebilecektir. İnşallah bu programı, bu akademik yılın ikinci döneminden itibaren hayata geçiriyoruz” açıklamasında bulundu.

YÖK Başkanımız Saraç ise yaptığı konuşmada üniversitelerin Akademik Yıl Açılış Töreni’nin son 4 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde icra edilmekte ve dünya genelindeki salgın nedeni ile zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde, gerçekleştirilen bu törenin herkesin çalışma azmini güçlendirdiğinin aktardı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın güçlü destekleri ile Yeni YÖK olarak, ülkemize onlarca yıldır bir ihtiyaç olarak dillendirilen üniversite çeşitliliğini Türk yükseköğretim sistemine kazandırdıklarını hatırlatan YÖK Başkanımız Saraç, yükseköğretim sistemimizde artık tek tip üniversitenin yerine araştırma üniversiteleri, bölgesel kalkınma odaklı üniversiteler, tematik üniversiteler ve mesleki eğitim ağırlıklı üniversitelerin bulunduğunun altını çizdi.

YÖK Başkanımız Saraç, Yeni YÖK anlayışıyla hayata geçirilen birçok projeyle ülkemizin kalkınmasına destek olunduğunu da kaydederek “Ülkemizin küresel bir güç olma yolundaki yürüyüşüne katkı sağlamak için gayret göstermeye ve çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törenle ilgili düşüncelerini paylaşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’ın yüreklendirmesiyle Milletimiz, geleceğe sağlam adımlarla yürümektedir. Bartın Üniversitesi olarak bizler de ülkemizin geleceğine bölgemize odaklanarak yaptığımız çalışmalarla destek olmakta, ‘Yeni YÖK’ anlayışına uygun olarak, ihtisaslaşma, uluslararasılaşma ve kalite konularında yoğun gayret göstermekteyiz. İnanıyorum ki bu çalışmaların sonucunda Ülkemiz 2023 hedefine; 2053 ve 2071 vizyonlarına ulaşacaktır” dedi.
 

SON Haberler

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu