BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun, ‘Bölgesel Kalkınma Dergisi Tanıtım Toplantısı’na katıldı

Yayın Tarihi : 20/10/2022
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bölgesel kalkınma politikalarına akademik bir bakış getirecek ‘Bölgesel Kalkınma Dergisi Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Ocak ayında yayın hayatına başlayacak hakemli derginin tanıtım toplantısı ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da katıldığı törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Yayın hayatına başlayacak olan derginin bölgesel kalkınma alanında çalışan ya da çalışmayı düşünen araştırmacılarımız için adeta bir referans kaynak olarak hizmet edeceğini ifade eden Bakan Varank, “Bölgesel kalkınma alanında hem masada hem de sahada oldukça yoğun bir mesaimiz var. Biz bakanlık olarak bölgesel kalkınma alanında edindiğimiz tecrübenin paylaşılıp çoğalmasını, paydaşlar arasında iletişimin güçlenerek yeni iş birliği kapılarının aralanmasını arzu ediyoruz. Bugün bir araya gelmemize vesile olan Bölgesel Kalkınma Dergisini de aslında bu manada kamu ve akademi dünyası arasında bir köprü görevi için hayata geçiriyoruz” dedi.

Bölgesel Kalkınma Dergisi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Neşe Kumral da derginin bu alanda çalışma yapmak isteyen akademisyenlere ilham kaynağı olacağını kaydetti.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri de bölgesel kalkınma alanında gerçekleştirdikleri faaliyetlere önemli bir halka daha eklemenin heyecanı içerisinde olduklarını anlatarak derginin sadece ulusal alanda değil uluslararası boyutta da itibar görecek kalıcı bir yayın olacağını söyledi.

“Bölgesel Kalkınma Dergisi”nin alanda önemli bir boşluğu dolduracağına ve araştırmacılar için önemli bir kaynak olacağına olan inancını dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bartın Üniversitesi olarak tüm çalışmalarımızı bölgesel kalkınma odaklı bir stratejiyle hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz.  Kazanımlarımızı sürdürülebilir bir şekilde hayata geçirmek ve geleceğimize değer katmak için var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. ‘Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları’ konusunda yetkin akademik kadromuzla oluşturduğumuz yol haritası üzerinden faaliyet gösteriyor,  katma değeri yüksek gelişmeler oluşturmayı hedefliyoruz. Tüm paydaşlarımızla yaptığımız iş birliği ve güç birliği ile bölgemizin gelişimine değer katıyoruz” şeklinde konuştu.

Tanıtım toplantısı “Bölgesel Kalkınmada Kamu-Akademi İş Birliği: Beklentiler ve Fırsatlar” başlığıyla düzenlenen panelin ardından son buldu.


SON Haberler

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi