Rektör Uzun 5. TGB Zirvesine Katıldı

Yayın Tarihi : 29/11/2017

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Türkiye’deki Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) yönetimlerinin bilgi ve deneyimlerinin paylaşıldığı 5. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesine katıldı. Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilen zirvede konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Geleceğin yaşamı, dijital yaşam olacaktır. Bu nedenle, insanlık tarihinde, teknolojik değişimin getireceği büyük bir kırılma noktasındayız. Aynı zamanda, dijital çağın ve Sanayi 4.0'ın 'açık uçlu bir süreç' olduğunun da farkındayız. İşte bu nedenle yeni teknolojileri, yeni dijital gelişmeleri, yeni pazarlama süreçlerini, çok iyi kavramak durumundayız." dedi. Yüksek teknoloji seferberliğinin Türkiye’nin 2023 hedeflerinin, çok önemli bir parçası olduğunu belirten Bakan Özlü, “Bütün iş dünyamızı, üniversitelerimizi ve girişimcilerimizi; bu seferberliğe katılmaya, bu seferberliğe katkı sunmaya davet ediyorum. Teknoloji Geliştirme Bölgelerimiz, yüksek teknoloji seferberliğimizde, çok önemli bir misyon üstlenecekler." diye konuştu.

Bakan Özlü'nün konuşmasının ardından Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2016 Performans Endeksi Sonuçlarına göre en başarılı TGB’lere "En iyi gelişme gösteren TGB'ler", “Erken Aşama TGB'ler” ve "Gelişmekte Olan TGB'ler"  olmak üzere 4 kategoride ödül verildi. Rektör Uzun, ödül töreninin ardından TGB'lerin stantlarını gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.