BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Rektör Uzun, 34'üncü Uluslararası Fizik Kongresine katıldı

Yayın Tarihi : 06/09/2018

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Türk Fizik Derneği’nin Bodrum'da düzenlediği 34'üncü Uluslararası Fizik Kongresi'ne katıldı.

Türk Fizik Derneği’nin Bodrum’da düzenlediği 34’üncü Uluslararası Fizik Kongresi’nde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile birlikte YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mahmut Doğru, rektörler ve akademisyenler katıldı

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da katıldığı ve Muğla'da 5-9 Eylül 2018 tarihleri arasında devam edecek olan Türk Fizik Derneği 34. Uluslararası Fizik Kongresi'nin Açılış Töreni'nde YÖK Başkanı Saraç'a "Türk Fizik Derneği Özel Onur Ödülü" takdim edildi.

YÖK Başkanı Saraç'a takdim edilen özel onur ödülü 2012 yılından bu yana fizik biliminin tanıtılmasına ve sevdirilmesine, bilim ve teknoloji alanında toplumda farkındalık yaratılmasına vermiş olduğu katkılarından dolayı verildi.

Kongreyle ilgili konuşan Rektör Uzun, “Küreselleşen dünyada her alanda değişiklikler yaşandığı gibi fizik alanında ve fizik eğitiminde de değişiklikler yaşanmıştır. YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç beyefendinin liderliğinde başlatılan, sürekli iyileşmeyi merkeze alan yeni YÖK anlayışının bir yansıması olarak, üniversitelerimiz sürekli bir değişim ve gelişim anlayışıyla çalışmalarına büyük bir özveri ile devam etmektedirler. Bu doğrultuda Türk Fizik Derneğinin düzenlediği Uluslararası Fizik Kongresi’ni de çok değerli buluyor, fizik alanına önemli katkıları olduğuna inanıyorum.” dedi.   

Ayrıca kongreye vermiş olduğu desteklerden dolayı, Bartın Üniversitesi Rektörü Uzun’a teşekkür plaketi verildi. Rektör Uzun, plaketini Türk Fizik Derneği adına YÖK Başkanı Saraç’tan aldı.

SON Haberler

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor