Ortak dersler uzaktan eğitim yoluyla alınabilecek

Yayın Tarihi : 11/09/2017

Üniversitemizde ortak zorunlu derslerin uzaktan eğitim sistemi üzerinden verilmesine yönelik bir başlangıç rehberi hazırlandı. Hazırlanan rehberle ortak zorunlu derslerden Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil derslerini alan öğrencilerin bilgisayar, tablet ya da akıllı telefonlar üzerinden uzaktan eğitim sistemi aracılığıyla dersleri alabilmelerinin önü açıldı. Eğitim dönemi boyunca her ders için 14 hafta olacak şekilde ders materyalleri öğretim elemanları tarafından sisteme yüklenecek. Ayrıca derslere canlı katılabilen öğrenciler fiziksel sınıf ortamında dinledikleri derslerdeki gibi soru da sorabilecek. Öğrencilerin ders devamlarını sağlayabilmeleri için yüklenmiş ders materyallerini en az yüzde 70 oranında tamamlamış olmaları gerekiyor.

Öğrenciler ortak dersleri belirtilen gün ve saatlerde çevrimiçi katılabilecekleri gibi daha sonra kayıttan da izleyebilecek. Derslere katılabilmek için öğrencilerin kullanıcı adı olarak öğrenci numarasını, şifre olarak TC kimlik numarasını kullanmaları gerekiyor.

Derslerle ilgili yapılacak vize sınavı (ara sınav) ve final sınavı (yılsonu sınavı) öğrencilerin kayıtlı olduğu fakülte ya da yüksekokul tarafından belirlenen tarihlerde sınıf ortamında (yüz yüze) yapılacak.

Basın-Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü