Ormancılık alanında önemli isimler Üniversitemizde bir araya gelecek

Yayın Tarihi : 23/10/2018
Her yıl farklı bir ülkede farklı bir temayla gerçekleştirilen ve ormancılık alanında önemli isimlerin bir araya geldiği “Uluslararası Ormancılık Sempozyumu”nun 5’incisi 2019 yılında Üniversitemiz tarafından düzenlenecek.

Bu yıl Bosna Hersek’te “İnsan-Orman-Bilim” teması ile gerçekleştirilen “4. Uluslararası Ormancılık Sempozyumu” 2019 yılında Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek.

Sempozyuma çok sayıda ülkenin farklı üniversitelerinden ev sahipliği yapmak için başvuruda bulunulduğunu belirten Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Barış Özel, “Üniversitemiz tarafından ayrıntılı olarak ve büyük bir özenle hazırlanan başvuru, sempozyumun delegeleri tarafından yapılan incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda ilk sırada yer almış ve bu önemli organizasyonun 2019 yılındaki ev sahipliğine seçilmiştir. Bu konuda desteklerinden ve bizi her zaman yüreklendirdiği için Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a, katkıları için Rektör Yardımcımız ve Orman Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sayın Selman Karayılmazlar’a teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise sempozyumun eşsiz orman kaynaklarına ve doğal güzelliklere sahip olan ilimizin tanıtımında önemli katkılar sağlayacağını kaydederek, “Büyük önem verdiğimiz ihtisaslaşma ve bölgesel odaklılık doğrultusunda bu gibi etkinliklere önem veriyoruz. Bu hassasiyetimizle ülkemizin gelişimine değer katmaya gayret gösterirken, uluslararasılaşma noktasında hedeflerimize de emin adımlarla yürümenin mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.