Öğretim Üyesi Doç. Dr. Türkmen, FIB Yönetim Kuruluna seçildi

Yayın Tarihi : 21/09/2017

Uluslararası Bocce (Volo) Federasyonu (FIB) yönetimin belirlenmesi için yapılan seçimde 10 aday yarıştı. Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Türkmen aldığı 24 oy ile FIB’nin yönetim kurulu üyeliğine seçilmiş oldu. Türkmen’in 4 yıl süreyle devam edecek bu görev döneminde, Bocce'nin de 2024 Olimpiyat Oyunları adaylığı kesinleşmiş olacak. FIB Başkanlığına ise tek aday olarak yarışan Fransız Frederic Ruis seçildi.

Rektör Uzun tebrik etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yeni görevinden dolayı Doç. Dr. Türkmen’i tebrik ederek “Ülkemizde sporun birçok dalı kitleler halinde ve aktif olarak yapılmalıdır. Bununla da yetinmeyip sporda uluslararası başarıyı getirecek, sporcu bir toplum oluşturulması önemlidir. Bu doğrultuda Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda çalışmalar yürütmektedir. Öğretim elemanlarımız bir yandan öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken, bir yandan da önemli görevler üstlenmektedir. Bu düşüncelerle FIB yönetim kurulu üyeliğine seçilen Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mutlu Türkmen’i tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Basın-Yayın Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü