Öğrencilerimiz Sarıkamış Şehitleri için yürüdü

Yayın Tarihi : 07/01/2019
Üniversitemiz öğrencileri 104 yıl önce düzenlenen Sarıkamış harekâtı sırasında donarak şehit düşen askerlerimizin anısına yürüyüş düzenlendi.

104 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak, şehit düşen binlerce Mehmetçik, Üniversitemiz öğrencileri tarafından düzenlenen yürüyüş ile anıldı. “Ecdadımızın İzinde” sloganıyla yürüyen öğrencilere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Güçlü ile akademik personel eşlik etti.

Kar yağışı altındaki yürüyüşte katılımcılar Türk bayrakları ile Drahna Köyü’nden başlayarak Ulukaya Köyü’ne yürüyüp ardından tekrar Drahna Köyü’ndeki tören alanına geri döndüler.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun burada yaptığı konuşmada, yakın tarihimizde önemli yer tutan ‘Sarıkamış Olayı’nın zihinlerde hala ilk günkü gibi canlı olduğunu söyledi.

Rektör Uzun, “Tarihimizde önemli bir yeri olan bu olayda binlerce kahramanımız, ülkemizi savunmak için şehadet şerbetini içmeyi göze almışlardır.  Ağır kış şartlarına rağmen görevlerini yerine getirmeye çalışan kahraman Mehmetçiklerimiz, büyük bir direnişe imza atmışlardır. Bu düşüncelerle Sarıkamış Harekâtı’nda hayatlarını kaybeden şehitlerimiz başta olmak üzere, Ülkemizi savunmak için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.