BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Muhtarlar Kutlubey Kampüsünü Beğendi

Yayın Tarihi : 06/02/2017
Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü bu kez Bartın’ın köy ve mahalle muhtarları ile Sivil Toplum Örgütlerine tanıtıldı. Kampüsteki yemekhane, derslikleri gezen muhtarlar ve sivil toplum yöneticilerine bir karşılama konuşması yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, “Türkiye'nin 81 ilinden üniversitemize öğrenci geliyor. Üniversitelerde 81 ilden öğrenci olması demek Türkiye'nin bir anlamda orada olması demektir. Bizim öğrencilerimizin büyük çoğunluğu Karadeniz Bölgesinden ve İç Anadolu Bölgesinden geliyor. Kısaca bölgelerimizin ve illerimizin hepsinden öğrencilerimiz geliyor. Buraya gelirken hem kendi kültürlerini getiriyorlar hem de buradan mezun olduklarında Bartın'ın kültürünü yaşadıkları illere taşıyorlar. Çünkü burada öğrencilerimiz halkımızla diyalog kuruyorlar. Siz onlara misafirperverliğinizi gösteriyorsunuz. Hatta esnafımız üniversitemizin sayfasına öğrenci gittiği zaman öğrencilerimizin ne zaman geleceğini dahi soruyor.

Üniversitemizin şehre katkısının 130-140 milyon TL olduğunu tahmin ediyoruz

Gerçek şu üniversitemiz kurulduktan sonra burada ağırlığını hissettirdi. Bu ağırlık sadece ekonomide değil birçok alanda hissedildi. Üniversitemiz kurulduğundan bugüne kadar öğrenci sayımız da artış gösterdi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odamız öğrencilerimizin şehrin ekonomisine olan katkısını inceledi. Bu rakamında 99 milyon yani 99 trilyon olduğunu tespit etti. Ancak iz şimdi bu rakamın 130-140 milyon TL yani 130 veya 140 trilyon olduğunu tahmin ediyoruz.

Bir üniversitenin gücü öğrenci sayısıyla ölçülmez.

Öğrenci sayısının 15 binlere ulaştığını belirten Rektör Kaplan, “2008'de göreve başladığımda üniversitemiz için ne ifade ettiysek o bağlamda yolumuza devam ediyoruz. Ve önümüzdeki 2 yıl içerisinde öğrenci sayımız 20 bine çıkacak. Biz hedefimizi 20 bin öğrenci olarak koymuştuk. Tabi bu rakam ilerleyen yıllarda artar. Fakat kamu da şöyle bir yanlış algı var. Diğer illerdeki üniversitelerle karşılaştırıyorlar ve 'Orada şu kadar öğrenci var da biz de niye bu kadar öğrenci yok' gibi sorular soruyorlar. Bir üniversitenin gücü öğrenci sayısıyla ölçülmez. Şimdi size şöyle bir soru sorsam. Çocuğunuz okuldan mezun oldu. Girdiği sınavlarda başarılı olan bir öğrenci olarak bir eğitim alması mı önemlidir? Yoksa sadece okumuş olması mı önemlidir? Ya da şöyle diyelim çocuğunuzu bir kursa gönderiyorsunuz 20 kişilik bir sınıfta mı başarı yüksektir yoksa 5 kişilik bir sınıfta mı başarısı yüksektir? Türkiye'de eğitimde hedefte şuanda bütün illerin sınıflardaki öğrenci sayısını 30'larda tutmaktır. Bizim üniversite olarak ta hedefimiz budur” diye konuştu.

Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Günay: "Bartın'a yakışır bir kampüs olmuş"

Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, Kutlubeyyazıcılar Kampüsüyle ilgili "Kampüsü ilk defa geziyorum. Dışarıdan bakınca bir şey anlamıyorsunuz ama gezince görüyorsunuz ki gerçekten Bartın'a yakışır bir kampüs olmuş. Bartın'ımızın adeta yüz aynası. Kampüsümüz Bartın'ımıza ve ülkemize hayırlara vesile olsun. İnşallah buradan güzel insanlar mezun olacak. Bizim de buradaki çalışmalara katkı vermemiz lazım. Burada yapılan binalar standartları oldukça yüksek binalar. İnşallah devamı gelecek. Üniversitemizin Bartın'a gerçekten çok büyük katkısı var. Bacasız sanayi denilen şey işte burası. Buradaki öğrenci sayısı 20 binlere ulaştığında da Bartın'a daha çok katkısı olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Hayati Er: “Bizim onurumuz ve gururumuzdur"

Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Hayati Er ise "Kampüsümüz çok güzel olmuş. Yapanlardan da yaptıranlardan da Allah razı olsun. Bartın'a layık bir üniversite yapılmış. Bizim onurumuz ve gururumuzdur" dedi.

Bartın Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ekrem Altunok:

Kampüs binalarının görkemli ve etkileyici olduğunu ifade eden Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, “Çocuklarımızın böyle yerlerde yetişecek olmasından gurur duyuyorum. Üniversitemize, Rektörümüze, hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Ferit Kurulan: engelli öğrencilerimiz için ideal bir kampüs

Tanıtım gezisinde engellilere yönelik izlenimlerini değerlendiren Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Ferit Kurulan, “Tüm katlara asansörler ile ulaşılabiliyor ve engeli yürüyüş yolları ile engellilerin erişebilirliği gözetilmiş. Kutlubey kampüsümüz Bartın’a dışarıdan gelebilecek engelli öğrencilerimiz için ideal bir kampüs olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi