Mizgin Ay Türkiye Şampiyonu Oldu

Yayın Tarihi : 23/08/2019
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi, milli sporcu Mizgin Ay, U20 Atletizm Ligi 2019’da 100 ve 200 metrede altın madalyanın sahibi oldu.

Üniversitemiz Spor Bilimler Fakültesi Mizgin Ay, Eskişehir’de katıldığı U20 Atletizm Ligi 2019 finallerinden 2 altın madalya ile döndü. 8 takımın yer aldığı müsabakalarda 100 metrede 11.66, 200 metrede ise 23.92’lik derecesiyle ipi göğüsleyen Mizgin, aldığı sonuçlarla kürsünün en üst basamağında yer aldı.

Aldığı yeni başarılardan dolayı Mizgin Ay’ı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Milli Sporcumuz Mizgin Ay, katıldığı her müsabakadan başarılarla dönmeye devam ediyor. Mizgin, azmi ve çalışkanlığıyla hem üniversitemizi hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor. İnanıyorum ki Mizgin Ay azmi ve sürekli yükselen performansı ile bir gün ülkemize olimpiyat madalyasını da getirecektir. Bu düşüncelerle Türkiye şampiyonu öğrencimizi kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum.” dedi.