Milli güreşçilerimiz Rusya, Polonya ve Hırvatistan’dan madalyalarla dönüyor

Yayın Tarihi : 13/11/2020
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Rusya, Polonya ve Hırvatistan’da katıldıkları uluslararası turnuvalarda 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Başarılı sporcular 12-20 Aralık 2020 tarihinde Sırbistan’da gerçekleştirilecek Bireysel Dünya Kupası’nda ülkemizi temsil edecekler.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından geçtiğimiz yıl yapılan üniversiteler arası genel madalya sıralamasında 57 madalyayla Türkiye birincisi olan Üniversitemiz sporcularından Koronavirüs salgını süreciyle birlikte verilen aranın ardından düzenlenen ilk müsabakalarda başarı haberleri gelmeye başladı.

Hırvatistan’da düzenlenen Grand-Prix Zagrep Open Grekoromen Güreş Turnuvası’na katılan Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Milli Sporcu Burhan Akbudak 82 kiloda, Ekrem Öztürk 55 kiloda altın madalya almayı başardılar.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Milli Sporcu Haydar Yavuz ise Polonya'da düzenlenen Uluslararası Ziolkowski Pytlasinski Poland Open Güreş Turnuvası’nda serbest stil 70 kiloda gümüş madalya kazandı.

Üniversitemizin bir diğer başarılı öğrencisi Milli Sporcu Şaban Kızıltaş da Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Uluslararası Grand Prix Serbest Güreş Turnuvası’nda 57 kiloda bronz madalyaya ulaştı.

Böylece Bartın Üniversitesi’nin başarılı sporcuları elde ettikleri derecelerle 12-20 Aralık 2020 tarihinde Sırbistan’da gerçekleştirilecek Bireysel Dünya Kupası’nda ülkemizi temsil edecekler.

Aldıkları başarılardan dolayı öğrencileri kutlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Spor Bilimleri Fakültemizde, alanında yetkin akademik kadromuzla geleceğin sporcularını yetiştirmeye ve Türk sporuna değer katmaya devam ediyoruz. Bu noktada eğitim kalitesi ve nitelikli öğrenim alanlarıyla milli sporcuların tercihi olan Bartın Üniversitesi öğrencileri aldıkları başarılarla gururlandırıyor. Öğrencilerimiz ülkemizi uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil ederek, bayrağımızı dalgalandırıyor. Bu düşüncelerle öğrencilerimiz Burhan Akbudak, Ekrem Öztürk, Haydar Yavuz ile Şaban Kızıltaş’ı aldıkları madalyalardan dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki katılacakları Bireysel Dünya Kupası’nda elde edecekleri başarılarla ülkemizi yine en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi.