Milletin Sesi Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı’na Genç Bakışlar Paneli

Yayın Tarihi : 12/03/2019
Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi tarafından "Milletin Sesi Mehmet Âkif Ersoy ve İstiklâl Marşı’na Genç Bakışlar Paneli” düzenlendi.

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi tarafından İstiklâl Marşımızın kabulünün 98. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen panel, Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Edebiyat Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Can Şen’in moderatörlüğünü yaptığı panelde Türk Dili ve Edebiyatı bölümü üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un çeşitli yönleri ve İstiklâl Marşımız üzerine konuşma yaptılar.

Panelin açılışında İstiklal Marşımızın milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren değerlerin bir bütünü olduğunu vurgulayan Şen, İstiklâl Marşımızı anlayabilmek için Mehmet Âkif’i bütün yönleriyle iyi bilmenin, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı “millî mücadele ruhunu” yakından tanımanın, bu ruhu hakkıyla hissetmenin gerekli olduğunu belirtti.

Ardından geçilen panelde dördüncü sınıf öğrencisi Erhan Karabağ “Mehmet Âkif Ersoy'un Şahsiyetinin Kaynakları”, üçüncü sınıf öğrencisi Kübra Aslan “Mehmet Âkif Ersoy'un Eğitimle İlgili Düşünceleri” ve üçüncü sınıf öğrencisi Ecem Çöme ise “Milli Mücadele'de Mehmet Âkif ve İstiklal Marşı” başlıklı konuşmalarını yaptılar. Yapılan konuşmalarda Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un aile hayatı ve mahalle çevresi, şahsiyeti, eğitime ve gençliğe bakışı ile onun Millî Mücadele’deki yeriyle İstiklâl Marşımızın yazılış süreci de ele alındı.

Etkinlik Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Yazıcı’nın panelistlere teşekkür belgelerini vermesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.