KÜSİ Toplantısı Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 01/06/2018

Üniversitemiz ev sahipliğinde Bartın Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen toplantıda sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Üniversitemiz, Bartın Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Temsilciliği, Bartın Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü ve Bartın Sektörel Kalkınma ve İşbirliği Kurulu (BARKİK)’nun katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıda çeşitli sanayi ve kuruluş temsilcileriyle akademisyenlerden oluşan 39 katılımcı yer aldı.

Sınai Mülkiyet Hakları (Yöresel Ürünlerin Tescili, Coğrafi Etiket, Marka ve Patent) konusunda bilgiler verildiği toplantıda, Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Hakları Uzmanı Hakan Bayram “Patent, Faydalı Model, Tasarım, Coğrafi Etiket ve Marka” konularını içeren bir seminer verdi.

Katılımcıların, Patent ve Faydalı Model alım süreçleri ile ilgili sorularını cevaplandıran Bayram, ‘Faydalı Model’, ‘Tasarım’, ‘Coğrafi Etiket ve Marka’ alımlarının da önemi ve gerekliliği üzerini de bilgiler verdi.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü