BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Kenyatta Üniversitesinden akademisyenler BARÜ’de

Yayın Tarihi : 14/02/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Erasmus+ KA171 programı kapsamında, Kenya’dan ağırladığı misafirleriyle farklı kültürler arasında köprü oluşturan bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) uluslararasılaşma hedefleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından organize edilen Erasmus+ KA171 proje faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Avrupa üye ülkeleri dışında da, küresel ölçekte hareketlilik imkânı sunan proje ile BARÜ, 40 ülkeye uluslararası hareketlilik imkânı sunuyor. Bu kapsamda BARÜ KA171 proje ortağı Kenya Cumhuriyeti’nin saygın üniversitelerinden biri olan Kenyatta Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Dr. Samuel W. Mwangi ile Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Sarah Tai Bett, BARÜ’de öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Dr. Mwangi, BARÜ Edebiyat Fakültesi ile Sosyoloji Bölümü akademik personel ve öğrencileriyle görüşerek onlara bir sunum gerçekleştirdi. Mwangi, sunumunda Kenyatta Üniversitesi ve Kenya hakkında bilgiler verdi. Öğr. Gör. Sarah Tai Bett ise, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrenci ve akademisyenleri ile bir araya gelerek Hemşirelik Bölümü Erasmus Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Küçükkaya’nın organizatörlüğünde “Savaş, Kadın ve Çocuk Hakları” konulu önemli bir seminer gerçekleştirdi.

Ayrıca KA171 projesiyle Kenya’ya ziyaret gerçekleştirmek üzere BARÜ’den iki akademisyen seçildi. Kenyatta Üniversitesinden ise bir değişim öğrencisinin BARÜ’de 2023-2024 bahar döneminde gelmesine karar verildi. Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesiyle birlikte bilgi birikiminin paylaşılmasının hedeflendiği hareketlilik kapsamında iş birliği ile ortak hareket edebilme kültürünün geliştirilmesi üzerinde duruluyor.

Uluslararasılaşma sürecinde önemli bir ilerleme kat ettiklerini ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Uluslararasılaşma hedefimizle kapılarımızı dünyanın dört bir yanından uluslararası öğrencilerimize açtığımız gibi tüm akademik ve idari insan kaynağımızın ufkunu açacak ve gelişimlerine katkı sunacak yurt dışı eğitim imkânlarını da artırmaya devam ediyoruz. Erasmus programlarıyla her geçen gün daha da artan yetkinliğimizi paydaşlarımızla iş birliği yaparak ileriye taşıyoruz. Yükseköğrenimde yenilikçi yaklaşımlar sürdürüyor, farklı kültürler arası bilgi paylaşım ve akademik gelişim süreçlerini yürütüyoruz. Bu vesileyle kurumsal ilerleyişimize sunduğu katkılar dolayısıyla Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş’e ve katkı sunan tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca başarılarımızı görünebilir kılmak ve küresel iş birliği stratejileriyle daha iyiye ulaşmak hedefiyle bizlere verdikleri destekler için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın şahsında YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.


SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi