BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı

Yayın Tarihi : 25/11/2021
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, 81 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın video konferans yoluyla katıldığı toplantı, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arası iş birliğinin sağlanması ve eşgüdüm halinde hareket edilmesi amacıyla düzenlendi.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıda Bartın’dan Vali Sinan Güner ile birlikte Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, Cumhuriyet Savcısı Ferhat Kara, İl Emniyet Müdürü Orhan Tor, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Deniz Yılmaz yer aldı.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu “İtalya'nın başkenti Roma'da Akdeniz Parlamenterler Asamblesince (PAM) Kadın Acil Destek Uygulaması’na (KADES) ödül verildi. Önemli bir fayda elde ettiğimiz KADES'in tanıtımına muhakkak ağırlık vermek lazım” dedi.

Bakan Soylu, ayrıca elektronik kelepçe uygulaması, şiddet uygulayana yönelik önleyici tedbir kararlarının uygulanması, 6284 Sayılı Kanun kapsamında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt ve Risk Değerlendirme Formu’nun önleyici ve koruyucu tedbirler açısından formun uygulanmasının değerlendirilmesi, EGM ve JGK’nın kadına yönelik şiddetle mücadele birimlerinin kapasitelerinin arttırılması, 2021-2025 yılları arasını kapsayan kadına yönelik şiddetle mücadele 4. Ulusal Eylem Planı konularına değindi.

Ardından konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık ise Kadın Konukevi açılması, adli destek ve mağdur hizmetleri biriminin tanıtımının yapılması ve farkındalığının arttırılması, ŞÖNİM’lerin kapasitelerinin arttırılması gerektiğinin altını çizerek, koruma tedbirleri kapsamında elektronik kelepçe kararlarının titizlikle uygulanmasını istedi.

Toplantı sonunda kadına yönelik şiddetin her türlüsüyle kararlılıkla mücadele edileceğini ifade eden Vali Güner, bu süreçte tüm kurumlar ile paydaş tarafların eşgüdüm ve iş birliği halinde çalışması gerektiğini belirtti.


SON Haberler

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı