BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

İz bırakan öğretmenler ve öğretmenlik konuşuldu

Yayın Tarihi : 23/11/2017

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından “İz Bırakan Öğretmenler” etkinliği düzenlendi. Etkinliğin açılışında görevi başında şehit olan öğretmenler için saygı duruşunda bulunuldu. Etkinlikte konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ülkemiz çok uzun zamandan beri zor günlerden geçiyor. Güçlü bir irade ve güçlü bir devlet yapısına sahip olmamamız bizi bu günlere getirdi. Burada işte siz değerli öğrencilerimize, aynı zamanda geleceğin öğretmenlerine de bazı görevler düşmektedir. Bu iradeyi koruyacak, daha da güçlendirecek, vatanına ve milletine bağlı, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacak nesilleri yetiştirmek. İşte bunu başardığınız zaman sizler de birer iz bırakacak, iz bırakan öğretmenlerden olacaksınız” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci ise fakülte olarak öğrenim kalitelerini her geçen gün artırmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek “İçinde bulunduğumuz dönem ‘Eğitim 4.0’ların bahsedildiği dönemdir. Biz de bu anlayış ve çağımızın gerekliliklerine ayak uydurarak, öğrenim stratejilerimizi geliştiriyoruz. Hedefimiz uluslararası standartlarda bir eğitim-öğretim faaliyeti gerçekleştirerek, geleceğimize kakı yapacak nesillerimiz yetiştirecek öğretmenler mezun etmektir” diye konuştu.

Öğretmenlerde olması gereken vasıfları özetleyen Matematik ve Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayla Çetin Dinar, “Öğretmen yapıcı ve yaratıcıdır. İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverilidir, çevreye inanç ve güven veren, içi insan sevgisiyle dolu kişidir. Eğitimin ulusların yükselmesinin önemli bir faktörü olan öğretmenler görevlerini fedakarca yapmaya devam etmektedirler” şeklinde konuştu.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, 1973 yılında ilkokul öğretmeni olarak başladığı mesleğiyle ilgili hatıralarını anlattı. Eğitim Fakültesi öğrencilerine seslenen Demir, “Geleceğin öğretmenleri ve meslektaşlarım olarak sevgi ile başlayacağınız öğretmenliğe ilk günkü heyecanla devam etmeniz gerekmektedir. İlkokul, ortaokul ya da lisede olsun sorumluluğunuzda bulunan öğrencileri çok iyi tanımanız ve ona göre adımlar atmanız gerekecek. Başarı ve sağlam eğitim-öğretim faaliyetleri sevgi, fedakârlık ve istekli bir çalışma gerektirmektedir” ifadelerini kullandı.

Şiirler, röportajlar, mini konser…

Gerçekleştirilen etkinlik öğrenciler tarafından şiirlerle renklenirken, ilkokul öğrencilerinin öğretmenliği tanımladı video gösterimi ile devam etti. Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı etkinlikte Fen ve Matematik Bilimleri Bölümü öğrencilerinin röportajlarını yaptığı “İz Bırakan Öğretmenler” adlı kısa video ile devam etti. Etkinlik Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevan Nart ve Dr. Bahadır Çokamay tarafından verilen “Filmlerde Yaşayan Şarkılar” adlı mini konserle son buldu.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı