İslami İlimler Fakültesi öğrencilerine kalite eğitimi verildi

Yayın Tarihi : 02/03/2018

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi öğrencilerine “ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi” verildi.  İslami İlimler Fakültesi ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) arasında yapılan protokol kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ilki İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiş oldu. BAKKA Yönetim Sistemleri Danışmanı Banu Yüksel tarafından verilen eğitimlerde öğrencilere ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi, stratejik planlama, mükemmellik modeli, insan kaynakları, problem çözme teknikleri, risk yönetimi başlıklarında bilgilendirmeler yapıldı.

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Azize Toper Kaygın kalitenin hayatın her alanındaki önemine vurgu yaparak, BAKKA ile imzalanan protokol gereğince eğitimlerin ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Kaygın “Fakültemiz öğrencileri, akademik ve idari personeli, alacakları eğitimlerin sonunda ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi belgeleriyle ilgili terminolojiyi, proses yaklaşımını, risk tabanlı düşünmeyi, ISO 9000 serisi standartlarını, kalite anlayışını, dokümantasyon kavramını ve sürekli iyileştirme gibi konuları öğrenecekler ve yenilikçi bir bakış açısı kazanacaklardır. Bu eğitim faaliyetlerimizle marka olma yolunda önemli bir adım atacağımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

İlki öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimler, önümüzdeki günlerde idari ve akademik personelin yer aldığı seminerlerle devam edecek. ISO 9001: 2015 Kalite Belgesinin verileceği eğitimler 3 ay sürecek.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü