BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

III. Ar-Ge Proje Pazarı açılış toplantısı gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 26/04/2019
Üniversitemiz III. Ar-Ge Proje Pazarı açılış toplantısı gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 33 farklı il ve yurt dışından gönderilen 204 proje, aralarında sektör temsilcilerin de olduğu katılımcılara tanıtıldı.

Üniversitemiz III. Ar-Ge Proje Pazarı açılış toplantısı Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Mustafa Çalışkan, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte İl yöneticileri, iş insanları, proje pazarı katılımcıları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Ar-Ge Proje Pazarı etkinlik sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz etkinliğimizde 33 farklı il ve yurt dışından gönderilen 204 proje yer aldı. 52 farklı kurumdan gönderilen projeler 42 farklı kategoride değerlendirildi. Her sene kendimizi daha da geliştirerek proje pazarını gerçekleştiriyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Etkinliğimize katılımın yoğun olması ve ‘Benim de bir fikrim var’ diyen bilim insanlarımızın aynı çatı altında buluşması bizler için gurur vericidir. Bu düşünceler katılımcılarımıza Ülkemizin gelişimi noktasında ortaya koydukları gayretten dolayı kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Ar-Ge ve inovasyon bilincini yaygınlaştırmak hedefindeyiz”
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise yurt genelinden 33 farklı ildeki 50 farklı kurumdan ve yurt dışından gelen birbirinden değerli 204 araştırmacıyı ağırlamanın kıvancını yaşadıklarını söyledi.

Rektör Uzun, “Ülkemizin kalkınma hamlesine ve gelecek hedeflerine katkı sunmayı gaye edinen bilim insanlarıyla aynı çatı altında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bartın Üniversitesi olarak AR-GE ve inovasyon bilincini yaygınlaştırmak, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla buradayız. Bu noktada; Ülkemizin dört bir yanından gelerek etkinliğimizde yer alan akademisyenlerimize, sanayicilerimize, girişimcilerimize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Proje sahipleri sektör temsilcileriyle bir araya geldi”
Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğiyle sektör temsilcileri ve proje sahiplerinin bir araya getirildiğini de kaydeden Rektör Uzun, “Bu etkinlik kapsamında; katılımcılar projelerini sergilerken, aynı zamanda sanayicilerle de bire bir görüşme imkânına sahip oldular. Bu vesileyle inanıyorum ki proje önerilerini ortaklıklara dönüştürme, finansman ve altyapı sıkıntısı ile gerçekleştirilemeyen projeleri hayata geçirilebilme fırsatı da yakalamış olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

“Prof. Dr. Fuat Sezgin’in anısı yaşatılıyor”
Rektör Uzun, 2 gün süren etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in de anıldığını aktararak “Cumhurbaşkanlığımızın Genelgesi ile ‘2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ ilan edilerek, 94 yılını bilime adamış bir büyük ustaya karşı olan vefa gösterilmiştir. Bu kapsamda Üniversitemizde de, sadece Türkiye’nin değil dünyanın önde gelen bilim tarihçilerinden olan kıymetli hocamız Prof. Dr. Fuat Sezgin’in anısı yaşatmak ve fikirlerini genç nesillere aktarmak için gayret gösteriliyor. Yıl boyunca düzenlenen etkinliklerle bunu amaçladığımız gibi bugün de III. Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında verilecek ödüllerle de Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ismini anmak istedik.” şeklinde konuştu.

Rektör Uzun teşekkür etti
Uzun soluklu çalışmalar sonucunda gerçekleştirilen etkinliğe katkı sunan kişi ve kurumlara teşekkür eden Rektör Uzun, şu ifadelere yer verdi:

“Etkinliğimizin gerçekleştirilmesinde destekleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, çok değerli teşvikleri için ve bizi her zaman yüreklendirdiği için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç’a teşekkürü bir borç bilirim. Bunun yanında sundukları katkılar için Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner’e ve değerli il yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca sponsorlarımız Bartın Ticaret ve Sanayi Odasına, Bartın Çimento’ya, Öztem İnşaat’a, Işıklar Yapı Ürünleri’ne, Eğitim-Bir-Sen Bartın İl Temsilciliğine, Çanakcılar Şirketler Grubu’na ve Gonca Tekstil’e teşekkür ederim.”

Konferans Salonunda düzenlenen açılış töreninin ardından katılımcılar Ar-Ge Proje Pazarı Sergi alanını gezerek, sergilenen projeleri inceledi. Bartın Valisi Sinan Güner de sergi alanını gezerek, proje sahiplerinden çalışmaları hakkında bilgiler aldı.  


SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak