BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü’ne layık görüldü

Yayın Tarihi : 12/12/2018

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Faruk Ugranlı doktora çalışması ile IEEE Türkiye Doktora Tez Ödülü'ne layık görüldü.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Faruk Ugranlı, Haziran 2016’da Doç. Dr. Engin Karatepe danışmanlığında tamamlamış olduğu “Rüzgâr Enerji Santralleri Entegre Edilmiş Elektrik Şebekelerinde İletim Hattı Planlaması” isimli doktora çalışmasıyla “2018 IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü”ne layık görüldü.

Ugranlı, yapmış olduğu doktora tezinde rüzgâr enerjisi entegre edilmiş elektrik şebekelerinde mevcut altyapının optimum kullanılmasını ve rüzgâr enerji santrallerinden de maksimum faydalanılmasını sağlayacak iletim hattı planlama problemi için yeni yöntemler ve matematiksel çözümler geliştirdi. Bu kapsamda önermiş olduğu planlama metotlarının yer aldığı üç adet makalesi dünyanın saygın yüksek etki faktöre sahip dergilerinde yayımlandı.

Rektör Uzun tebrik etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, başarılarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Ugranlı’yı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Rektör Uzun, “Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de enerji konusu önemli bir yere sahiptir. Fosil yakıtlar yerini artık daha çevreci kaynaklara bırakmaya başlamıştır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Faruk Ugranlı’nın yaptığı doktora çalışması bu alanda yapılmış önemli çalışmalar arasında yerini almıştır.” dedi.

IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü

IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü, doktorasını Türkiye’deki bir üniversitede IEEE (The Institute of Electrical and Electronics Engineers) faaliyet alanlarından birinde son iki yıl içerisinde tamamlamış ve üstün nitelikli doktora tezi ile gelecek vaat eden genç bilim insanlarına verilir.

SON Haberler

  • BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı