BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Farklı Boyutları ile Jinekolojik Kanserler Sempozyumu

Yayın Tarihi : 19/04/2022
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Farklı Boyutları ile Jinekolojik Kanserler Sempozyumu” yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından çevrim içi olarak gerçekleştirilen sempozyumda, kadınlarda sık görülen jinekolojik kanserler çeşitli yönleri ile ele alınarak farkındalık oluşturulması amaçlandı. Sempozyuma Türkiye’nin 43 farklı ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden öğrenci, hemşire, ebe, eczacı ve akademisyenler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, jinekolojik kanserlerin önemini, ülkemizde ve dünyada kadınlarda jinekolojik kanserlerin görülme oranını aktararak Jinekolojik kanserlerle mücadelede erken tanı ve tedavinin önemini vurguladı.

Gün boyu devam eden sempozyumda 5 ayrı konferans ve değerlendirme oturumları yapıldı. Bu doğrultuda etkinliğin öğleden önceki bölümünde Üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Ufuk Çelebioğlu “Kanser ve Mikrobiyota”, Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Öğr. Gör. Dr. Gonca Buran “Jinekolojik Kanserler ve Tarama Programlarını” ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zeynep Daşıkan “Jinekolojik Kanserlerde Doğurganlığın Korunması ve Onkofertilite Danışmanlığı” başlıklı konuşmalarını yaptılar.

Sempozyumun öğleden sonraki bölümünde ise İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Ekin Dila Topaloğlu Ören “Jinekolojik Kanserlerin Cinsellik ve Cinsel Yaşama Etkisi”, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Öğr. Gör. Necla Kundakçı “Jinekolojik Kanserlerin Psikososyal Boyutu” konusunda bilgiler verdi.

Etkinlik, karşılıklı soru ve cevapların ardından son buldu.


SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak