‘Erasmus Tanıtım Günü’ gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 04/10/2018
Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından “Erasmus Tanıtım Günü” gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Erasmus Koordinatörlüğü tarafından öğrenim ve staj hareketliliği konusunda öğrencilere bilgi verildi. Etkinlikte konuşan Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Burçin Kef, üniversite olarak Erasmus kapsamında 13 Avrupa Birliği (AB) ülkesindeki 36 farklı üniversitede 76 anlaşmalarının bulunduğunu söyledi.
Kef, “Öğrencilerimiz akademik yılın bir ya da iki döneminde, hibe desteği alarak, anlaşmalı olduğumuz üniversitelere gidebilmektedir. Bu kapsamda üniversitemizin Almanya, Bulgaristan, Çekya, İtalya, İspanya, İsveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Hırvatistan, Makedonya ve Yunanistan’daki 36 farklı üniversiteyle anlaşmamız bulunuyor. Aynı zamanda öğrencilerimiz anlaşma şartı aranmadan herhangi bir AB ülkesinde, kendi öğrenim alanındaki bir kurum ya da kuruluşta 12 aya kadar staj yapabilmektedir.” dedi.

Uluslararası hareketlilikten yararlanmak isteyen öğrencilere hibe desteği verildiğini de kaydeden Kef, “Avrupa Birliği ülkelerine öğrenim ve staj hareketliliği için gidecek öğrencilere hibe desteği verilecek. Erasmus programı kapsamında misafir olunan ülkelerin hayat pahalılıklarına göre hibe desteği aylık 300 Euro ile 600 Euro arasında değişiyor.” diye konuştu.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. M. Mustafa Aral ise bu yıl Erasmus programı ile Üniversitemize gelen öğrencilere kısa bir sunum yaptı.

Aral, “Uluslararası hareketliliğinin öğrencilerin entelektüel bilgi birikimine katkı sunacağı gibi sosyal ve kültürel gelişimine de yardımcı olacaktır. Erasmus programından yararlanacak öğrencilerimiz aynı zamanda Ülkemizi de temsil etme fırsatı bulacak. Bu doğrultuda sunulan bu fırsattan öğrencilerimizin yararlanması en büyük arzumuzdur.” diye konuştu.

Öğrenciler deneyimlerini anlattı
Tanıtım günleri kapsamında Erasmus programı ile Üniversitemize gelen ve Üniversitemizden Erasmus programıyla daha önce yurt dışına giden öğrenciler deneyimlerini paylaştı.

Erasmus öğrenim hareketliliği kapsamında başlayan başvuruların 9 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Başvurular Üniversitemizin Erasmus Koordinatörlüğü resmi web sayfasında çevrimiçi yapılmaktadır.