Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Üniversitemize Ziyaret

Yayın Tarihi : 09/08/2018

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve beraberindeki heyet Üniversitemiz Kutlubey Yerleşkesinde yapımı devam eden camide incelemelerde bulundu. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da yer aldığı incelemelerde caminin eksiklerini yerinde gören İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yapımı devam eden caminin cemaati ile bir araya gelmesi için gerekli adımları atacaklarını söyledi. İşliyen, “Böylesine güzel bir ibadethanenin müminlerin dualarıyla dolması için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemizdeki bu cami bittiğinde hem mimarisi hem de kapasitesi ile Bartın’ın simgelerinden biri olacağını düşünüyorum.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Uzun, yapımı devam eden caminin hem Üniversite hem de Bartın halkı için önemine vurgu yaptı. Rektör Uzun, “24 saat yaşayan bir yer olarak tasarladığımız Kutlubey Yerleşkesi camimizin bitmesi ile her anlamda hazır hale gelecektir. Camimiz sadece Üniversitemiz için değil aynı zaman da bölgemiz içinde çok değerli bir ibadethane olacaktır. Hem mimarisi hem de kapasitesi ile Bartın çok değerli bir esere sahip olmuş olacak. İnanıyorum ki Diyanet İşleri Başkanlığımızın da destekleri ile camimiz en kısa zamanda faaliyete geçecektir“ ifadelerini kullandı.
Ziyaret Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un makam odasında yapılan sohbetten sonra sona erdi.