BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Damla Projesi Gönüllüleri Üniversitemizi Ziyaret Etti

Yayın Tarihi : 27/08/2019
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce yürütülen Damla Projesi kapsamında ilimizde bulunan proje ekibi öğrencileri Üniversitemizi ziyaret etti. Program kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret eden ‘Damla Projesi’ gönüllüleri Bartın’da olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Damla Projesi” kapsamında Bartın’ı ziyaret eden üniversite öğrencileri üniversitemizi ziyaret etti. Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun, farklı şehir ve ülkelerden gelen toplam 45 proje gönüllüsüyle bir araya geldi. Üniversitemiz konferans salonunda gerçekleşen ziyarette öğrenciler ile sohbet eden Rektör Uzun, yürütülen projenin önemine değindi. Rektör Uzun, “Tamamen gönüllülük üzerine dayanan bu proje sayesinde hepiniz gönüllere dokunmayı başarıyorsunuz. Yardıma ihtiyaç duyanlara elinizi uzatmanız, çocuk ve yaşlı evlerine yaptığınız ziyaretler gerçekten takdire şayan. Tüm bunların yanında farklı şehir ve ülkelerden bir araya gelerek bir tür kültür mozaiği de oluşturuyorsunuz. Sizleri üniversitemizde görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’a plaket takdim eden proje gönüllüleri, yakın ilgilerinden dolayı tüm üniversite mensuplarına teşekkür etti.
 
Damla Projesi Nedir?
Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ve 2014 yılından bu yana yürütülen Damla Projesi; gönüllü gençlerin herhangi bir maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu değerlendirilen sosyal faaliyetleri kapsamaktadır.
 
Damla Gönüllülük Hareketinde; lise liyaretleri, huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi ziyareti, sevgi evi ve çocuk evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur’an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı