BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Çanakcılar Şirketler Grubu’ndan Rektör Uzun’a Ziyaret

Yayın Tarihi : 21/06/2019
Çanakcılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Çanakcı ile Emekli iş insanı Mustafa Çetinoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti.

Üniversitemiz Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette, bölgesel kalkınma kapsamında üniversite-sanayi iş birliğine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyarette, Üniversitemizin gelişimini yakından takip ettiklerini belirten Çanakcılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Çanakcı, üniversitenin bölgeye dönük olarak yürüttüğü çalışmaları takdirle izlediklerini ifade etti.

Çanakcı, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleşen III. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinden çok etkilendiklerini ve üniversite-sanayi iş birliğinin gelişimine büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Diğer taraftan Üniversitemizin Filyos Projesi ile ilgili çalışmalarından da övgüyle söz eden Çanakcı, “Bartın Üniversitesi, yapımında sona yaklaşılan ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük 3 limanından biri olacak mega endüstri bölgesi ‘Filyos Vadisi Projesi’ için çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bu noktada ortaya koydukları vizyon ve kararlı gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki hep birlikte yapacağımız çalışmalarla ülkemizin gelişimine değer katacağız.” diye konuştu. 

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite-sanayi iş birliğinin bütün üretim alanlarına yaygınlaştırılması gerektiği ve birçok alanda ortak çalışmalar yapılabileceğinin altını çizdi.

Daha güçlü bir ülke olma hedefinde üniversite-sanayi iş birliğinin önemli bir temel taşı olduğunu kaydeden Rektör Uzun, “Üniversite olarak bizler çalışmalarımızla başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin gelişimine katkı sunmaya gayret gösteriyoruz. Üniversitemizde eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmalar noktasında aldığımız kararlarda ve geleceğe yönelik hedefler belirlerken iç paydaşlarımızın yanı sıra dış paydaşlarımızın da görüşlerine önem veriyor, kararlı adımlar atıyoruz. Bu doğrultuda, bölgemizin önemli sanayi kuruluşlarından Çanakcılar Şirketler Grubu bizlere her zaman destek olmuş, geleceğe olan yürüyüşümüzde destek vermiştir. Bu düşüncelerle göstermiş oldukları yakın ilgi ve katkılarından dolayı Çanakcılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Sezai Çanakcı ile Emekli iş insanı Sayın Mustafa Çetinoğlu nezdinde tüm şirket yöneticilerimize teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.


SON Haberler

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor