Bitkilerde Generatif Vejetatif Üretimi projesi

Yayın Tarihi : 19/09/2017

Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Barış Özel tarafından yürütülen "Bitkilerde Generatif Vejetatif Üretimi" projesi eğitimleri başladı. Proje kapsamında gerçekleştirilen açılış toplantısında konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, “Bilim adamlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için olanaklar sağlamak çok önemli. Bu kapsamda hazırlanan TUBİTAK Projesiyle 12 üniversiteden 30 katılımcı 3 gün boyunca eğitimler alacak. Üniversitemizin misafiri olan katılımcıların önemli deneyimler ve bilgiler edineceğine inanıyorum” dedi.

TÜBİTAK 22-29 Bilim İnsanı Yetiştirme Programı kapsamında gerçekleştirilen proje hakkında bilgiler veren Özel, “Ülkemiz gerçekten önemli bir kalkınma hamlesi içerisinde. Ülkemiz büyük işler başarıyor ve büyük işler başarmaya devam ediyor. Biz de bilim insanları olarak her sektörde olduğu gibi bu işe katkı vermeliyiz. Ülkemizin ve ilimizin kalkınması için elimizden gelen her şeyi en iyi şekilde gerçekleştirmek zorundayız. Bu noktada biz elimizden geleni yapıyor, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da destek veriyor” dedi.

Verilecek eğitimlerin içeriği hakkında da bilgiler veren Özel, “Konularında uzman hocalarımız bu eğitim sürecinde bitkilerin generatif ve vejetatif konusunda önemli bilgileri bizlerle paylaşacak. Günümüzde en büyük çevre sorunu küresel ısınma ve beraberinde getirdiği olumsuz etkiler. Bütün doğal kaynaklar bu olumsuzluklardan çok fazla etkileniyor. Ormanlarda yer küre üzerindeki en önemli doğal kaynaklar olması hasebiyle bu olumsuzluktan etkileniyor” diye konuştu.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü