BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

Yayın Tarihi : 19/04/2024
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Özbekistan’ın saygın üniversitelerinden Mamun Üniversitesi ve Urgenç Devlet Pedagoji Üniversitesi ile bilimsel iş birliği ağını güçlendiriyor.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Özbekistan’ın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Mamun Üniversitesi ev sahipliğinde Özbekistan’ın Urgenç şehrinde düzenlenen ‘Memunlu Harezmşahlar Döneminde Bilimin Gelişimi ve Dünya Medeniyetindeki Rolü’ başlıklı konferansa katıldı. BARÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yirmibeş’in de katıldığı konferansta Rektör Uzun, bir konuşma gerçekleştirdi. Harzemşahlar Döneminin bilimsel ilerleme ve entelektüel canlılığın gelişmesindeki rolü hakkında bilgiler veren Rektör Uzun, matematik, astronomi, coğrafya, tıp gibi alanlarda yapılan çalışmaları katılımcılara aktardı.

Konferansın ardından Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsünü ziyaret eden Rektör Uzun ile Urgenç Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Madraximova Feruza Ruzimbayevna arasında Erasmus öğrenci ve personel değişimi, ortak projeler ve bilimsel çalışma alanlarında iş birliklerini içeren protokoller imzalandı. Ayrıca BARÜ ile Mamun Üniversitesi arasında var olan ikili anlaşmalar kapsamında yürütülecek akademik, bilimsel ve kültürel çalışmalar değerlendirildi.

Rektör Uzun, ayrıca Özbekistan'ın ulusal yayın yapan televizyonlarına da röportaj vererek iki ülke arasında yükseköğretime dair var olan ilişkileri, yapılan bilimsel ve teknolojik anlaşmalar ile daha ileriye taşıma noktasında çaba gösterdiklerini kaydetti.

Uluslararasılaşma stratejileri doğrultusunda iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ettiklerini kaydeden Rektör Uzun, ”Bilginin paylaşılması ve hareketliliğe odaklanan küresel iş birliği çalışmalarımızla kültürlerarası diyalog, müzakere ve etkileşimleri artırmayı hedefliyoruz. Mamun Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen bu konferans ile de Harzemşahlar döneminde bilime ve kültürel gelişmelere sunulan katkılar hakkında bilgi edinirken Özbekistan’ın önde gelen yükseköğretim kurumlarıyla bir araya gelerek iş birliği yapma fırsatı bulduk. Uluslararasılaşma hedeflerimiz doğrultusunda imzaladığımız bu protokollerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme süreçlerindeki yetkinliğimizi daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle yakın ilgileri için değerli rektörlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri daha iyiye ulaşma noktasında teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.


Haber: Fatmanur Eriklioğlu

BARÜ İletişim Koordinatörlüğü


SON Haberler

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti