BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ’lü öğrenciler TEKNOFEST Ankara’da gururlandırdı

Yayın Tarihi : 03/09/2023
Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri ihtisaslaşma alanını da kapsayan zirai insansız hava aracı çalışmaları ile TEKNOFEST Ankara’da “Endüstriyel Tarım Teknolojileri” alanında önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye ve dünyadaki havacılık, uzay ve teknoloji tutkunlarının gözünün üstünde olduğu TEKNOFEST, Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’da gerçekleştirildi. TEKNOFEST yarışmaları ile takımların ortaya çıkardığı iş fikri ve ürünlerin girişime dönüşmesi noktasında farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı organizasyonda, Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencileri önemli bir başarıya daha imza attı. Bilim ve teknoloji tutkunu öğrenciler, tarımda bilinçsiz su ve ilaç kullanımına yönelik geliştirdikleri insansız hava aracıyla “Endüstriyel Tarım Teknolojileri” alanında ilk 10’a girmeyi başardı.

Zirai insansız hava araçları alanında çalışmaları büyük ilgi gördü

BARÜ öğrencileri Özgür Uzunca, Selim Doğukan Yolcu, Selime Acar, Yaren Yerlikaya, Emirhan Can, Ahmad Masood Sahak ve Yasin Ünlü’nün oluşturduğu ENAPTECH Takımı, farklı mühendislik alanlarındaki tecrübelerini birleştirerek hazırladıkları çalışmayla TEKNOFEST Ankara “Endüstriyel Tarım Teknolojileri” alanında finalist takımlar arasına girmeyi başardı. Takım üyeleri, 5 gün süren yarışmalarda büyük ilgi gördü ve katılımcılara çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Ar-Ge Proje Pazarı, 2209-A, TÜBİTAK BİGG, KOSGEB destekleri…

Girişime dönüştürdükleri projeleri hakkında bilgi veren Selim Doğukan Yolcu, “Üniversitemiz bünyesinde kurduğumuz Havacılık ve Uzay Kulübü ile farklı disiplinlerde çalışan arkadaşlarımızla hayaller kurduk, güç birliği yaptık. Üniversitemizden aldığımız destek ile henüz öğrenciyken önemli tecrübeler edindik. 2017 yılından bu yana düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı etkinliklerini yakından takip ettik. Proje nasıl hazırlanır, fikirler nasıl somut bir ürüne dönüşür tecrübe etme fırsatımız oldu. Bilim insanları ve sektör temsilcileriyle bir araya gelmemiz ise bizler için ayrı bir teşvik edici unsur oldu” dedi.   

Yolcu, geliştirdikleri projeleri katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmek için çalışmaya devam ettiklerinin de altını çizerek “Yaptığımız çalışmalarla TEKNOFEST kapsamında 6 farklı kategoride önemli işler yaparak tecrübelerimize yenilerini ekledik. TÜBİTAK 2209-A kapsamında hazırladığımız projelerle kendimizi yarınlara hazırlama noktasında fırsatlar elde ettik. Son olarak odaklandığımız ‘Tarımda Drone Teknolojileri” üzerine Bilişim Vadisi Mobilite Hızlandırma Programında 400’ü aşkın girişim içerisinden ilk 30’a girerek yatırımcılara projemizi tanıttık. Bilişim Vadisi uygulayıcılığında 100’ü aşkın girişim içinde 2 jüri aşamasını da başarıyla geçerek ilk 10’a girdik ve TÜBİTAK-1512 BİGG programına başvurmaya hak kazandık. Ayrıca KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile projemize destek almayı da başardık. Adım adım ilerlettiğimiz projemizle geleceği hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 
“Geleceğimizi inşa ve ihya edecek gençlerimizle gurur duyuyoruz”

TEKNOFEST’i yarınların aydınlık günlerinin habercisi olarak değerlendiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve onlara destek veren akademisyenleri tebrik etti.

Rektör Uzun, “Tam bağımsız ve güçlü Türkiye yolunda TEKNOFEST’te umutlarımızı yeşerten gelişmelere tanıklık ettik. Yarınlarımıza olan güvenimizi tazeleyen bu dev organizasyonda, geleceğimizi inşa ve ihya edecek gençlerimizle gururlandık. Üniversite olarak bu önemli organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyor, öğrencilerimizin her zaman yanında olmaya devam ediyoruz. Onları ‘Tribünde değil, odağında ol’ anlayışıyla destekliyoruz. Hayal etmeleri, üretmeleri ve girişimlerini daha ileriye taşımaları için gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda yerli ve milli üretim anlayışını benimseyen, ülkesine değer katan ve geleceğin teknoloji liderleri olacak öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üretmeleri ve ürettiklerini hayata geçirme noktasında onlara destek veren akademik ve idari insan kaynağımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

“Ülkemizin yarınlarına olan inancımız tam”

Rektör Uzun, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanlarındaki gelişimine de dikkat çekerek “Yerli ve milli üretim anlayışıyla elde edilen başarıları sürdürülebilir bir şekilde geleceğe aktaracağımıza yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle geleceğe olan yürüyüşümüzdeki destekleri için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Bizlere olan inancını her fırsatta dile getirerek destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, daha iyiye ulaşma doğrultusundaki teşvikleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, nitelikli üretim ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi yönündeki katkıları için ise TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca farkındalığımızı artıran ve öz potansiyelimize olan inancımıza işaret eden çalışmalarla gençlerimizi gelecek adına motive eden T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’a da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 

SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi