BARÜ’lü Dilara Uçan, Avrupa ikincisi oldu

Yayın Tarihi : 22/10/2022
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Dilara Uçan, Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonasında iki gümüş madalya kazandı.

Arnavutluk’un Durres kentinde organize edilen Gençler ve U23 Avrupa Halter Şampiyonasında mücadele eden Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Dilara Uçan başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Kadınlar 76 kiloda mücadele eden milli halterci koparmada 96 ve silkmede 120 olmak üzere toplamda 216 kilo ile iki gümüş madalya kazandı.

Avrupa ikincisi olmayı başaran milli sporcuyu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Türk Sporuna değer katma hedefiyle çıktığımız yolculukta öğrencilerimiz katıldıkları her organizasyonda aldıkları başarılarla ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor. Genç sporcularımız elde ettikleri derecelere yenilerini eklemeye devam etmeleri bizleri gelecek adına daha da umutlandırıyor. Bu düşüncelerle elde ettiği başarılardan dolayı öğrencimiz Dilara Uçan’ı canı gönülden kutluyorum. Başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.