BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi V. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği TEKNOFEST Karadeniz’de tanıtıldı

Yayın Tarihi : 03/09/2022

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl beşincisini gerçekleştireceği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği Samsun’da final programı yapılan Dünya’nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te tanıtıldı.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) geçtiğimiz yıllarda yoğun bir ilgiyle gerçekleştirdiği “Ar-Ge Proje Pazarı”nın beşincisi için başvuru süreci başladı. Ülkemizin yerli teknoloji atağına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinliğin tanıtımı Samsun’da final programı yapılan Dünya’nın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te yapıldı. Çarşamba Havalimanındaki festivalde farklı kategorilerde BARÜ’yü temsil eden öğrenciler tarafından yapılan tanıtımlarda Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusundaki kararlılık vurgulandı.  

Yeni heyecan 03-04 Kasım’da Bartın’da

Tanıtımlarda, BARÜ’nün “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanı başta olmak üzere tematik olarak düzenlediği proje pazarında başvuruların başladığı aktarıldı. Kamu-sanayi-üniversite iş birliğinin önemli bir örneği olan etkinlikte 10 Ekim 2022 tarihine kadar proje özetleri gönderilebilecek. V. Ar-Ge Proje Pazarı heyecanı ise 03-04 Kasım 2022 tarihlerinde BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde yaşanacak. Milli Teknoloji Hamlesine katkılar sunmak hedefiyle her yıl Türkiye’nin farklı illerinden yüzlerce katılımcının projeleriyle katıldığı etkinliğe bu yıl da rekor bir başvuru bekleniyor.

Rektör Uzun, V. Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgiler verdi

BARÜ bünyesinde gerçekleştirilecek etkinlikte “Benim de bir fikrim var” diyen herkesi davet eden Rektör Uzun, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı (TÜSEB) Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Solmaz, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ile Kurumsal İletişim Direktörü Berkan Karakurt, TEİ Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Kain ile İbrahim Emre Saylan, TEİ İnsan Kaynakları Direktörü Yeliz Çetinkaya, Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve BAYKAR İletişim Direktörü İlker Akgüngör ile bir araya geldi.

V. Ar-Ge Proje Pazarı hakkında bilgiler veren Rektör Uzun, SAMPA Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Üstündağ ile Ar-Ge Yöneticisi Dr. Mert Göksüzoğlu ve Hydroborpem Şirketi Kurucusu Erhan Demircioğlu ile birlikte TEKNOFEST stantlarını da ziyaret ederek Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda gösterilen gayretten bahsetti.

“Bilim ve teknoloji alanında girişimcilik kültürünün geliştirilmesini hedefliyoruz”

Ülkemizin milli ve yerli teknoloji hamlesine katkılar sunmaya gayret gösterdiklerinin altını çizen Rektör Uzun, “Ülkemizin yerli teknoloji atağına katkı sunmak amacıyla düzenlediğimiz Ar-Ge Proje Pazarı’nın beşincisini gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, örnek projelerin sergilenmesi ve ödüllendirilmesi ile projelerin ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulması hedefine yönelik gerçekleştirilecek olan ‘Bartın Üniversitesi V. Ar-Ge Proje Pazarı’ etkinliğine ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.


SON Haberler

  • Azerbaycan Milletvekili Hamzayev’den Rektör Uzun’a ziyaret

  • BARÜ’de her 20 öğrenciden biri proje üretti

  • BARÜ’nün projesiyle plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak

  • BARÜ, ‘Geleceğin mimarları olacak çocukları’ yarınlara hazırlayacak

  • BARÜ’de farklı yönleriyle 18 Mart Çanakkale Zaferi konuşuldu

  • BARÜ’de “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kutlandı

  • BARÜ ailesi iftar sofrasında buluştu

  • Rektör Uzun, şampiyon öğrencilerle bir araya geldi

  • BARÜ’de kuruluşunun 176. yılında Öğretmen Okulları anlatıldı

  • Bartın’da kuraklığa karşı yeşil çatı uygulamaları yapılacak