BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Üniversitesi’nden “Sözde Ermeni Soykırımı” iddiasına kınama

Yayın Tarihi : 24/04/2021
Geride bıraktığımız yüzyılda tarihin önemli kırılma anlarına ve zorlu mücadelelere şahit olunmuştur. Dünya savaşları, yıkılan imparatorluklar, değişen sınırlar ve gelişen sosyal anlayış kalıpları günümüze kadar ulaşan kilometre taşları olmuştur. Osmanlı Devleti’nde huzur içerisinde yaşayan etnik gruplar bir bütün olarak dönemin zorluklarıyla da birlikte mücadele etmiştir. Çanakkale’de, Kafkasya’da, Hicaz’da Filistin’de ve Irak’ta tarif edilemez hadiseler yaşanmış, on binlerce insan hayatını kaybetmiştir.

O gün olduğu gibi bugün de geçmişi, dini, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun, insanlar bu topraklarda kardeşçe yaşamış, acıları da sevinçleri de bir olmuştur. Ancak üzülerek görülmektedir ki tarihte yaşanan acılar bugün siyasi hesaplara alet edilmektedir. ABD Temsilciler Meclisi’nin 2019 yılındaki tarihi hatasının ardından bugün yapılan açıklama da siyasal ve ideolojik bakış açısının bir tezahürü olarak görülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1915 olayları için arşivlerin ortaya konması ve bilimsel yaklaşım çağrısı, yaşananların şeffaf ve dürüst bir biçimde ortaya konulmasının en doğru yoludur.

Bu düşüncelerle yanlış hesapların yansıması olan karar ve açıklamaları kınadığımızı ve yok hükmünde saydığımızı kamuoyuna arz ediyoruz.

Bartın Üniversitesi Rektörlüğü    

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --

The last century has witnessed significant turning points and struggles in history. World wars, collapse of empires, changing borders and developing social patterns have been the milestones up to our present day. Ethnic groups living in peace under the reign of the Ottoman Empire have struggled against the difficulties of the era as a whole. Incidents happened in Çanakkale, Caucasia, Hejaz, Palestine and Iraq were beyond words and tens of thousands of people lost their lives.

People on this land, regardless of their history, ethnicity, religion have always lived in peace and shared both happiness and grief. However, it is so unfortunate that the griefs of the past are now used for political interests. Following the historical mistake of U.S. House of Representatives in 2019, the statement made today  is considered as a manifestation of the political and ideological viewpoint. Our President’s call for opening of the archieves and scientific approach is the best way to reveal the truths in the most transparent and honest way.

With these thoughts, we release our condemnation of the decisions and explanations which are reflections of wrong estimations and declare it null and void.

Bartın University Rectorate  

SON Haberler

  • BARÜ, Türkiye-Özbekistan bilim diplomasisi ağının geliştirilmesine katkı sunuyor

  • BARÜ’de tüm renkleriyle “Nevruz Bayramı” kutlandı

  • BARÜ, üniversite tercihi yapacak öğrencilere destek oluyor

  • BARÜ ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

  • Rektör Uzun’dan Ramazan Bayramı mesajı

  • BARÜ’lü milli sporcular gözünü 2024 Paris Olimpiyatlarına dikti

  • Rektör Uzun, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

  • BARÜ, BİRUS Projesiyle geleceği hedefliyor

  • BİRUS Proje ekibi, izleme takımıyla bir araya geldi

  • BARÜ’lü öğrenciler Ramazan ayı boyunca iftar sofrasında buluştu