BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizde proje eğitimleri devam ediyor

Yayın Tarihi : 12/03/2020
Üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörlüğü tarafından proje yazma ve yürütme eğitimi verildi.

“TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında kabul edilen 32 projesiyle 118 üniversite arasından ilk 5’e girmeyi başaran Üniversitemizde, proje yazma ve yürütme eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen seminerde, “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” ile TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı” hakkında bilgiler verildi.

Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliği Konferans Salonu ile Ağdacı Kampüsü Konferans Salonunda iki oturum halinde gerçekleştirilen etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Proje ve Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörü Doç. Dr. Ayhan Ateşoğlu, bu yıl “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında öğrenciler tarafından sunulan 68 projeden 32’sinin kabul edilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, üniversitede proje hazırlama kültürünün giderek daha da yaygınlaştığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ardından geçilen eğitimde konuşan Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan, TÜBİTAK 2209 projeleri hakkında bilgi vererek, “Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmektir” dedi.

Proje hazırlama safhalarını anlatan Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Bekir Güler ise TÜBİTAK 4004 projelerinden bahsetti.

Seminer kapsamında bazı iyi proje örnekleri üzerinden katılımcılara bilgiler de verilerek, TÜBİTAK tarafından “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destek Programı” kapsamında yakın tarihte tekrardan çağrıya çıkacağı ve proje destek miktarında iyileştirme yapacağı aktarıldı.

Öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, karşılıklı soru ve cevapların alınmasının ardından son buldu.

SON Haberler

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi

  • Rektör Uzun, 23 Nisan’da koltuğunu çocuklara devretti

  • BARÜ’nün markalaşma sürecindeki temel unsurları TÜRK-PATENT tarafından tescillendi

  • Rektör Uzun, TRT EBA “Hedefe Doğru” programına konuk oldu

  • BARÜ’de tarihsel süreçleriyle ‘1915 Olayları’ anlatıldı

  • BARÜ’nün paydaşı olduğu projeyle tarihin dijital olarak aydınlatılması hedefleniyor

  • BARÜ ‘Psiko-Fest’ yüzlerce kişiyi bir araya getirdi

  • Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı