Bartın Üniversitesi ailesinden kan bağışına destek

Yayın Tarihi : 21/10/2019
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, kan bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla öğrenciler ve üniversite personeliyle birlikte kan verdi.

Türk Kızılayı tarafından Üniversitemizde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası devam ediyor. Ağdacı Kampüsü’nde kurulan kan bağışı standın ardından Kutlubey Kampüsü’nde devam eden bağış etkinliğine öğrencilerle birlikte üniversite personeli de yoğun ilgi gösteriyor.

Bu kapsamda kan bağışının önemine dikkat çekmek isteyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da kurulan standı ziyaret ederek, gerçekleştirilen kampanya hakkında bilgi aldı.

Daha sonra kan bağışının önemine dikkat çekmek için öğrenciler ile birlikte kan veren Rektör Uzun, “Türk Kızılay, Türkiye’nin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamak için yoğun gayret gösteriyor. Kurulan stantlarda vatandaşlarımızı bu noktada bilinçlendiriyor. Bizlerde hayat kurtarmakla eş değer olan kan bağışlamanın önemine dikkat çekmek için Bartın Üniversitesi ailesi olarak, bu kampanyaya destek veriyoruz. Herkesi düzenli kan bağışçısı olmaya davet ediyoruz. Bu doğrultuda emeği geçenlere de gönülden teşekkür ederim.” dedi.