BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın heyetinden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a ziyaret

Yayın Tarihi : 24/10/2019
Bartın Valisi Sinan Güner’in başkanlığındaki heyet Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret etti.

Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve İl Müftüsü Abdülcelil Çakar’ın aralarında bulunduğu heyet, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette; Vali Güner, Milletvekili Tunç ile Üniversitemiz Rektörü Uzun tarafından Kutlubey Kampüsü içerisinde yer alan ve inşasında sona yaklaşılan 5 bin kişilik Fatih Sultan Mehmet Caminin son durumu hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, Bartın Merkezde yapılması planlanan yeni Merkez Camii ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Yapımında sona yaklaşılan Fatih Sultan Mehmet Caminin hem üniversite hem de Bartın halkı için önemine vurgu yapan Üniversitemiz Rektörü Uzun, “24 saat yaşayan bir yer olarak tasarladığımız Kutlubey Yerleşkesi camimizin bitmesi ile her anlamda hazır hale gelecektir. Camimiz sadece üniversitemiz için değil aynı zaman da bölgemiz içinde çok değerli bir ibadethane olacaktır. Hem mimarisi hem de kapasitesi ile Bartın çok değerli bir esere sahip olmuş olacak. İnanıyorum ki Diyanet İşleri Başkanlığımızın da destekleri ile camimiz en kısa zamanda faaliyete geçecektir. Bu düşüncelerle, göstermiş oldukları yakın ilgi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali Erbaş’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca ilimizin kalkınması doğrultusunda her alanda olduğu gibi bugün de vermiş oldukları destekten dolayı Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner’e, Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç ile birlikte bizleri yalnız bırakmayan heyetteki değerli yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
  

SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi