BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

BAKKA’nın Çelik Kümelenme Analiz Raporu Lansmanı Üniversitemizin Katılımıyla Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi : 01/08/2019
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından düzenlenen ‘Çelik Kümelenme Analiz Raporu Lansman Toplantısı’na katıldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nın, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerini kapsayan çalışma bölgesinde, çelik sektörünün mevcut durumu ve kümelenme bazlı gelecek projeksiyonu ile ilgili olarak hazırlattığı “Batı Karadeniz Çelik Sektörü Kümelenme Analiz Raporu”nun lansmanı gerçekleştirildi.

Çaycuma Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansman toplantısına Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinden kamu il yöneticileri, bölge sanayicileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda, tamamlanan analiz raporunun sonuçları ele alınarak, karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Rapor kapsamında Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin demir çelik sektöründeki avantajını güçlendirmenin yanı sıra kümelenme konusundaki farkındalıklarını artırmak, yeni pazarlara erişimlerini sağlamak, katma değeri yüksek ve nitelikli Ar-Ge ürünleri üreterek yatırım, kapasite ve istihdam olanaklarının artırılmasını sağlamak için yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Toplantıda konuşan Zonguldak Valisi Bektaş, Çelik Kümelenme çalışmasının üzerine gideceklerini ve başarılacağına inandıklarını vurgulayarak, Filyos Mega Endüstri Bölgesi'nin gelecekte çelik ve inovatif çelik üretimi faaliyetlerinde çok önemli bir üs niteliğinde olacağını söyledi.

Filyos Limanı Projesi’nin ve bu kapsamda gerçekleştirilen toplantılarının önemine değinen Üniversitemiz Rektörü Uzun, “Filyos Limanı Projesi, Türkiye’nin ekonomik ve stratejik alanlardaki gücünü daha da arttıracaktır. Türkiye’nin en büyük 5 yatırımından biri olan Filyos Vadisi Projesi, Karadeniz’in yanı sıra Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olacak ve hem bölgemizin hem de ülkemizin lojistik imkânlarını güçlendirecektir. Bu kapsamda çelik kümelenme çalışması kapsamında hazırlanan analiz geleceğe dönük daha kararlı adımların atılmasında önemli bir kaynak olacaktır.” dedi.

Filyos Limanı Projesi noktasında Üniversitemizde yapılan çalışmalara da değinen Rektör Uzun, “Üniversitemiz de akademik insan gücüyle katkı sunmak için büyük gayret göstermektedir. Tüm akademik insan kaynağımızla beyin fırtınaları yapıp, geleceğimize değer katacak projeye katkılar sunmayı amaçlıyoruz. Üniversitemizde oluşturduğumuz çalışma grubu ile proje kapsamında ileriye dönük atılabilecek sürdürülebilir adımları belirlemeye ve bu kapsamda öneriler geliştirmeye gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi