BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Bakan Özlü Kutlubey Kampüsünü Ziyaret Etti

Yayın Tarihi : 07/04/2017
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir dizi temaslarının ardından Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Kampüsünü ziyaret etti. Kutlubey Kampüsünde bulunan öğrencilerle sohbet eden Bakan Özlü Bakan Özlü, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’dan kampüs ile ilgili bilgiler aldı.
Rektör Kaplan,  81 ilimizde tekrarlanan bir manzara
Bakan Özlü’yü Edebiyat Fakültesinde ki Rektörlük makamında ağırlayan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan; “Bugün üniversitelerin ve bilimin de en büyük sorunu kalite sorunudur. İstiyoruz ki üniversitelerimiz sadece bölgesel ve ülke bazında değil dünya ölçeğinde bilim üreten, söz sahibi olan öğrenciler yetiştirmiş olsun. Allah’a şükürler olsun devletimiz fiziki planlama ve diğer konularda elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Bugün burada gördüğünüz 81 ilimizde tekrarlanan bir manzara ve devletimizin, milletimizin gücünü göstermesi bakımından da güzel bir görüntü, bununla iftihar ediyoruz, inşallah bu süreç çok daha hızlı, çok daha gelişmiş olarak devam edecek” dedi.
Bartın Üniversitesinin akademik başarılarını vurgulayan Rektör Kaplan, öğretim elemanlarının  proje, yayın, patent gibi faaliyetleri konusundaki devlet üniversiteleri akademik teşvik sıralamasında ilk 10 üniversite içerisinde yer aldığını belirtti.
Özlü, yeni kurulan üniversiteler ülkemize hareket getirdi
Üniversitelerin bilimin merkezleri olduğunu belirten Bakan Özlü, yeni kurulan üniversitelerin ülkemizi hareketlendirdiğini söyledi. Türkiye’nin sanayi kuruluşlarının desteklenmesi ve üniversitelerin bilimsel yaklaşımıyla Türkiye’yi parlak bir geleceğin beklediğini vurgulayan Özlü, üniversitelerin önemine değinen Özlü, “Biz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bilimin ve teknolojinin gelişmesinden sorumlu bir Bakanlığız. En son yaptığımız düzenlemeyle ‘Bilim Teknoloji ve Sanayi Eğitimi’ adı altında bir yapılanmaya gittik. Yani hem Milli Eğitim Bakanlığı’na hem de YÖK’e ve üniversitelerimize girdi sağlamak, destek olmak amacıyla bu düzenlemeye gittik. Bilim, sanayi ve teknoloji arasında bir köprü kurmak istiyoruz. Bunu da çok önemsiyoruz çünkü sanayinin daha yüksek katma değerli ürünler üretmek için teknolojiye ihtiyacı var. Teknolojinin de iki kaynağı var; ya transfer edeceksiniz ya da teknoloji üreteceksiniz. Teknoloji transferini düşündüğünüz zaman daima birilerine bağımlı ve takipçisi olacaksınız. Bu da uzun vadede Türkiye’nin hayrına bir şey değil” diye konuştu.
Üniversitelere Değil Akademisyenlerin Projelerine Fon Ayrılacak
Bakan Özlü; “Türkiye artık kendi teknolojisini üretmeli ve Türkiye teknoloji üretebilecek bir ülke. Bizim üniversitelerimizin artık bilim ve bilgi üreten yerler olması gerekiyor. Türkiye’de son dönemde kurulan yeni üniversiteler var, bir de köklü üniversiteleri var. Yeni üniversitelerimiz aslında Türkiye’deki bilimsel çalışmalara bir dinamizm katacak. Devletin bütün Ar-Ge harcamalarını tek bir hesap altında topluyoruz. Fona, ‘Ar-Ge ve Teknoloji Özel Hesabı’ adı verilecek. Bu hesap içerisinde toplanacak olan toplam miktarı harcamak üzere de bir icra kurulu kuruyoruz. Başında da Başbakanımız ve ilgili bakanlar var. Fonun büyüklüğünün şu an 12 milyar TL olması öngörülüyor. Bunu üniversitelere dağıtmayacağız. Bunu akademisyenlerimizin projelerine vereceğiz” ifadelerini kullandı.

SON Haberler

  • Rektör Uzun, ÜNİDES projelerini başarıyla tamamlayan öğrencilerle buluştu

  • BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ mesajı

  • BARÜ kütüphaneleri 24 saat ilgi görüyor

  • BARÜ’nün enerji yönetimi çalışmaları uluslararası standartlarda sürdürülüyor

  • BARÜ Haber Bülteni 59. Sayı Yayımlandı

  • BARÜ, TÜBİTAK tarafından desteklenen 4 projesiyle geleceği hedefliyor

  • BARÜ’nün endemik türler ve sürdürülebilirlik çalışmalarına TÜBİTAK’tan destek

  • BARÜ’nün kalite yolculuğu ön lisans programlarıyla devam ediyor

  • BARÜ’nün projesiyle şehrin salep yetiştiriciliğine katkı verilecek

  • BARÜ’nün BİRUS projesi COP16 Riyad’da ilgiyle takip edildi