BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

33 Ayrı 15 Temmuz Gazisi, Aynı Kahramanlık

Yayın Tarihi : 14/12/2016
Üniversitemiz tarafından düzenlenen ‘15 Temmuz Gazileriyle Söyleşi’ programında 33 demokrasi kahramanı darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı. Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe üniversite öğrencileri ve Bartın halkı yoğun ilgi gösterdi. İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Mehmet Salman’ın Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan söyleşinin açılış konuşmasını yapan Bartın Valisi Nusret Dirim 15 Temmuz’da karanlık bir gece yaşadıklarını kaydederek, “15 Temmuz zor bir geceydi. Bartın’da çok sıkıntılı şeyler yaşamadık, ancak Türkiye'de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettik. Bartın halkıyla beraber, Cumhuriyet Meydanında demokrasiye kast etmek isteyen hain girişime karşı tepkimizi ilk günden itibaren göstermeye başladık. Eminim ki, Bartın’da da silahlı bir girişim olsaydı onlar da çekinmeden göğüslerini siper ederek, kendi iradesine, geleceğine, nesillerine sahip çıkacaklardı.” dedi.

“Su Uyuyor, Düşman Uyumuyor”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan menfur saldırıya değinerek, “15 Temmuz’dan önce ve sonra da yaşanan hainliklerin görüldüğü üzere: ‘Su uyuyor, düşman uyumuyor.’ Gerçekten de bu günlerde düşmanın uyumadığını, uyumayacağını hep birlikte görüyoruz. Daha birkaç gün önce İstanbul’da menfur ve kalleş saldırıda polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız şehit oldu. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Fakat bu hadiseler bize bir kez daha gösterdi. Milletimiz vatan müdafaası söz konusu olunca serdengeçti insanlar oluyor.” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz Bir Çanakkale’dir, Milli Mücadeledir”

Rektör Kaplan 15 Temmuz’da Türk Milletinin yeni bir destan yazdığını da aktararak, “Bu nedenle 15 Temmuz bizim tarihimizde bir Çanakkale’dir, milli mücadeledir. Milletimizin bütün evlatlarıyla, zulme karşı direnişinin destansı bir örneğidir. Gönül isterdi ki, bunların hiçbirisi olmasın. Çok çalışacağız, düşman ne ile silahlanıyorsa, neyin peşinde ve derdindeyse biz de onlara dünyada hakkı ve adaleti hakim kılmak için onlardan daha çok güçleneceğiz. Biz de daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye, onların karşısında ürettiklerimizle çıkmaya mecburuz.” dedi.

33 Ayrı Kahraman Aynı Gece: 15 Temmuz

Yapılan açılış konuşmalarının ardından geçilen söyleşide, İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ali Büyükaslan moderatörlüğünde 15 Temmuz gecesinde İstanbul ve Ankara’da yaşanan olayalar aktarıldı. Darbe girişimi sırasında mücadele eden 33 demokrasi gazisi yaşadıklarını gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatırken, izleyiciler sık sık ayakta alkışladı. 15 Temmuz gecesi yaşananları o geceye şahit edenlerin ağzından dinleyenler, terör örgütlerini bir kez daha lanetledi.

Mehter Takımı Gösterisiyle Büyüledi

TRT tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeselinin gösterildiği etkinlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının da bir gösteri yaptı. Mehter takımı İsmail Hakkı Bey’in ‘Ceddin Deden’, Arif Nihat Asya’nın ‘Fetih Marşı’, ‘Yelkenler Biçilecek’, Münir Nurettin Selçuk’un ‘Vur Pençe Alideki Şemşir Aşkına’ parçalarıyla izleyicileri coşturdu.

Etkinlik, Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz’ün şehitler için ettiği dua ile son bulurken, darbe girişimi sırasında Türkiye genelinde yaşanan olayların görüntülendiği 65 fotoğraf da Kültür Merkezi Fuayesinde sergilendi.


SON Haberler

  • BARÜ’lü öğrenciler ‘Sessiz Yürüyüş’ ile insan hakları ihlallerine tepki gösterdi

  • BARÜ, Erasmus programları ile uluslararasılaşma hamlelerine devam ediyor

  • BARÜ Asya’nın en iyileri arasında yerini aldı

  • BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • ÖSYM Başkanı Ersoy ve beraberindeki heyet, BARÜ’yü ziyaret etti

  • BARÜ, ‘Türkiye Patent Şampiyonları’ arasında yerini aldı

  • BARÜ’nün tüm yerleşkeleri ‘Sıfır Atık Belgesi’ almayı başardı

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • BARÜ’de yapay zekâ ile eğitimin geleceği konuşuldu

  • BARÜ, akreditasyon süreçlerinde kalitesini bir kez daha tescilledi