3 farklı ülkeden öğrenciler Bartın’da gönüllülük faaliyetlerine katıldı

Yayın Tarihi : 31/12/2021
Üniversitemizin Türkiye Ulusal Ajans desteğiyle gerçekleştirdiği ESC11 Gönüllülük Projesi kapsamında Polonya, Sırbistan ve Yunanistan’dan gelen öğrenciler Bartın’da gönüllülük faaliyetlerine katıldılar.

Üniversitemiz, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında gerçekleştirdiği “Hoş Geldin Gönüllülük!” ev sahipliği projesi ile Polonya, Sırbistan ve Yunanistan’dan gelen misafirlerini ağırladı. Bartın’da bir ay boyunca kalan öğrenciler anaokulundaki çocuklar ve dezavantajlı bireylerle bir araya gelip, Bartın Gençlik Merkezindeki etkinliklere katıldı. Bartın Üniversitesi ERASMUS Ofisinde ziyaretçilere bilgiler veren gönüllü öğrenciler, öğrenci kulüplerinin düzenlediği çeşitli etkinlikler başta olmak üzere birçok faaliyette yer aldı.

ESC11 Gönüllülük Projesi Sorumlusu Ahmet Abalı, proje ile gençlerin gönüllülük konusundaki farkındalıklarının artığını, yurt dışı imkânları ve Erasmus kazanımlarını tecrübe ettiklerini kaydederek dayanışma kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Uluslararasılaşma ve sosyal sorumluluk alanlarının birleştiği örnek bir projenin gerçekleştirdiğini ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Tüm bileşenlerimizle birlikte devam ettiğimiz yolculuğumuzda bir yandan iyi bir gelecek hedefiyle adımlar atarken diğer yandan sosyal sorumluluk noktasında farkındalığın artırılması için gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda uluslararasılaşma yönündeki çabalarımıza değer katacak gönüllülük projesiyle farklı ülkelerden öğrencilerimizi misafir ettik. Verimlilik ve etki bakımından önemli bir programın ilk etabını başarıyla tamamladık. Bu düşüncelerle ülkemizin ve üniversitemizin tanıtılması konusunda da katkılar sağlayan projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.