15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Yayın Tarihi : 16/07/2021
Bartın'da 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin beşinci yıl dönümünde eline bayrakları alan vatandaşlar meydanı doldurdu.

Bartın’da “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında Kemerköprü Meydanında toplanan yüzlerce kişi Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Meydanda toplanan kalabalık ellerinde bayraklarla “Türkiye Geçilmez” mesajı verdi.

15 Temmuz 2016 gecesi hayatını kaybeden şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim'in okunduğu demokrasi nöbetinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını meydana kurulan ekranlardan canlı olarak izlendi.

Saatler 00.13’ü göstermesiyle selanın okunduğu meydanda, vatandaşlar bir yandan gururu bir yandan da hüznü yaşadı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, 15 Temmuz'un beşinci yıl dönümünde Türk Milleti'nin yine aynı ruhla meydanları doldurduğunu belirterek, “15 Temmuz 2016 gecesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla vatandaşlarımız meydanları, havalimanlarını doldurmuş ve kararlılığıyla ertesi gün bizi yeniden aydınlığa taşımıştır. Bugün de 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin beşinci yıl dönümünde yine görüyoruz ki milletimiz aynı ruhla meydanları doldurmuş durumdadır. Demokrasi nöbeti hiçbir zaman bitmeyecek, milletimiz bir ve beraber olarak geleceğe yürümeye devam edecektir. Bu düşüncelerle, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.