'Yüzyılın sorunları ve sosyoloji sempozyumu'

Yayın Tarihi : 08/05/2018

Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi tarafından "Yüzyılın Sorunları ve Sosyoloji Öğrenci Sempozyumu"nun yedincisi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen öğrenci sempozyumunun açılış konuşmasını Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Öztürk yaptı. Öztürk konuşmasında 21'inci yüzyılda sosyoloji alanında yapılan çalışmalara değinerek, bilimsel öngörülerini aktardı.

Ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yelken 'Cemaat Sosyolojisi' adlı bir konferans verdi.

İki gün süren sempozyumda 'Popüler Kültür ve Medya', 'Bartın’ın Sosyokültürel Yapısı', 'Modern Toplum ve Eleştirel Yaklaşımlar', 'Kültürel Çalışmalar', 'Türk-İslam Düşünce Hayatı ve Toplumsal Cinsiyet' ile 'Kadın Çalışmaları' başlıklı oturumlar altında öğrencilerin hazırladığı 31 bildiri sunuldu.

Katılımcıların sorularının da cevaplandırıldığı etkinlikte müzik dinletisi de yapıldı.

Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü