BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Yeni Kampüs Agaçlandiriliyor

Yayın Tarihi : 01/10/2013

Protokol; Bartin Üniversitesinin tasinacagi yeni kampüs alani ve mevcut kampüsteki bos alanlarin uygun türlerle agaçlandirilmasi ve daha önceden agaçlandirilmis basarili sahalardaki bakim islerinin yürütülmesi amaciyla düzenlendi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ile Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi tarafindan gerçeklestirilen imza törenine; Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ali Naci Tankut ile Prof. Dr. Ismail Ceritli, Orman Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selman Karayilmazlar, Yapi Isleri ve Teknik Dairesi Baskan Vekili Doç. Dr. Selma Çelikyay, Daire Baskanlari, Bartin Orman Isletme Müdürü Selahattin Yanik ve ögretim üyeleri katildi.

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan; “Kiyametin kopacagini bilseniz dahi elinizdeki fidani dikiniz’’ hadis-i serifinden yola çikarak agaçlandirmanin, dolayisiyla fidan yetistirmenin önemine dikkat çekti. Insaati devam etmekte olan yeni kurulacak kampüs alaninda agaçlandirma yapilmasina ihtiyaç oldugunu; Orman Bölge Müdürlügünün yaklasimindan duydugu memnuniyeti ve bu protokolle birlikte tüm kampüslerin yesil bir örtüye kavusacagini ifade etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi yaptigi konusmada; 23/08/2012 tarih ve 28390 sayili resmi gazetede yayimlanarak yürürlüge giren Agaçlandirma Yönetmeliginin 7. Maddesi geregince Genel Müdürlükçe uygun görülmesi halinde; ”Kamu kurum ve kuruluslarina ait arazilerde, talep etmeleri halinde agaçlandirma, erozyon ve sel kontrolü, çig ve heyelanlarin önlenmesi, rehabilitasyon ve imar-ihya çalismasi yapilabilir veya yaptirilabilir.” hükmünden yola çikarak sadece mülkiyeti Orman Genel Müdürlügünde olan ormanlik alanlarda degil, diger kamu kurum ve kuruluslarina ait alanlarda da agaçlandirma çalismalarina hiz verdiklerini belirtti.

Bartin Üniversitesinin tasinacagi yeni kampüs alani ile mevcut kampüsünde agaçlandirilmamis alan birakmayacaklarina deginen Çelebi, agaçlandirmalarda süs bitkileri ile birlikte uygun meyveli türlerle de dikimler yapilacagini söyledi.