BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Uykudan Önce Agir Fiziksel ve Zihinsel Aktiviteden Kaçinilmali

Yayın Tarihi : 21/04/2016

 Bartin Üniversitesinde “Saglikli Uyku, Saglikli Yasam” konulu bir panel düzenlendi. Panelde uyku problemi olan birçok katilimci, panelistlerden bilgi aldi. Panelin açilis konusmasini yapan Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, saglik alaninda çesitli zamanlarda üniversitede etkinlikler yapildigini belirtti. Uyanik kalmak kadar uyumanin da çok önemli oldugunu söyleyen Rektör Kaplan, “Genellikle belirli bir yastan sonra saglik problemlerimize çözüm bulmaya çalisiriz. Oysa insanoglu gençlik yillarindan itibaren bu konularda bilgilendirilmelidir. Ileride daha saglikli yasamak için önceden tedbir almak gerekiyor. dedi.

Panelde “Uyku Apne Sendromunda Genel Önlemler ve PAP Tedavisi” konusunda konusan Yozgat Bozok Üniversitesi Tip Fakültesi Arastirma ve Uygulama Hastanesi Gögüs Hastaliklari Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Bülent Çiftçi,  uyku apnesi için alinabilecek önlemlere degindi. Çiftçi, uyku apnesini önlemek için yatak odasinin isik, isi ve ses yönünden optimal olmasi, uyuma-uyanma zamanlarinin sabitlenmesi, kafein gibi uyaricilar ile alkol ve sedatiflerin kisitlanmasi ve uyumadan hemen önce agir fiziksel zihinsel aktiviteden kaçinilmasi gerektigini belirtti.

Panelde Atatürk Gögüs Hastaliklari Gögüs Cerrahisi Egitim ve Arastirma Hastanesinden Doç. Dr. Selma Firat “Saglikli Uyku ve Uyku Apne Sendromu”, Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ayse Karaduman “Uyku Apne Sendromunda Fizik Tedavi Uygulamalari, Uyku ve Genel Vücut Agrilari” konularinda konustu.

Panel sonunda Hacettepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ayse Karaduman izleyicilere egzersiz yaptirdi. Panele Bartin Valisi Seyfettin Azizoglu, Rektör Kaplan, sehirden katilimcilar, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.