BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemizden 15 Temmuz ‘Demokrasi Sehitleri’ne Vefa

Yayın Tarihi : 26/09/2016

 Üniversitemiz haber bülteninin yeni sayisi ülkemiz tarihinin en acimasiz darbe girisiminde hayatini kaybeden “Demokrasi Sehitleri”ne adandi. Bülten’in kapak sayfasinda 15 Temmuz’da darbe girisiminde sehit olanlarin isimlerine yer verildi. Iç sayfalarda ise 15 Temmuz gecesinden baslayan ve 27 gün süren Bartin’daki demokrasi nöbetlerinde yasananlar anlatildi. Haber Bülteni’nde yer verilen fotograflarda ise Cumhuriyet Meydani’ndaki demokrasi coskusu aktarildi.

“Milletimiz Vatanina, Tarihine ve Gelecegine Sahip Çikti”

Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, hazirlanan bültenle 62'si polis, 5'i asker, 173'ü de sivil 240 kisi demokrasi sehidini vefa ile andiklarini söyledi. Rektör Kaplan, “Son yillarda aydinlik yarinlara erisme yolunda büyük ivme kazanan ülkemiz 15 Temmuz günü karanliga itilmek istendi. Devletimizin bekasini ve demokrasimizi hedef alan hainlerin kalkistigi darbe girisimi karsisinda milletimiz vatanina, tarihine ve gelecegine sahip çikti. Tarih boyunca egemenligimize kasteden güçler karsisinda hiç tereddüt etmeden canini ortaya koyan milletimiz bunun sanli bir örnegini tekrar gösterdi.” dedi.

“Bütün Yurtta Ögrencilerimizi Meydanlarda Toplanmaya Davet Ettik”

15 Temmuz gecesinde ülkemiz tarihinin en acimasiz darbe girisiminin yasandigini kaydeden Rektör Kaplan, “Tarihimizin kara sayfasinda yer alan bu gecede Baskomutanimiz Sayin Cumhurbaskanimizin daveti ile bu menfur darbe girisimine tepki göstermek için Bartin, tek yürek olarak Cumhuriyet Meydani’nda toplandi. Burada personelimiz ile üniversitemiz ögrencilerinin de bulunmasi sahsim ve üniversitem adina onur verici bir durumdu. Ayni anda bütün yurtta ögrencilerimizi meydanlarda toplanmaya davet ettik. Bu yasananlarin en önemli sebebi dünyada söz sahibi olmaya baslayan ülkemizin hizli ve emin adimlarla ilerleyisidir.” diye konustu.        

Bartin Üniversitesi Bülten Özel Sayisina asagidaki baglantidan ulasabilir, .pdf olarak indirebilirsiniz: http://www.bartin.edu.tr/bartinunibulten/sayi25/index.html