Üniversitemizde Linux Semineri

Yayın Tarihi : 19/03/2012

Yönetim Bilisim Sistemleri Kulübü tarafindan ulusal isletim sistemi olan Pardus ve Linux çekirdegi hakkinda bir seminer düzenlendi. Yüksek Bilgisayar Mühendisi Mahmut Sedat Erogul’un verdigi seminere Bartin Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekan Yardimcilari Doç. Dr. Alper Aytekin, Yrd. Doç. Dr. Sinan Basar, Genel Sekreter Yardimcisi Erturan Asilogulari, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.

Seminerde, Yüksek Bilgisayar Mühendisi Mahmut Sedat Erogul, Linux nedir? Açik Kaynak Kodlu Yazilimlar, GNU Felsefesi, Çekirdek, Dagitimlar, Neden Linux, Linux'a nereden baslasak?, Windows'da kullandiginiz programlarin Linux'da çalisan özgür karsiliklari, CD'den; USB'den çalisan Linux'lar, Sanal Makinede Linux kullanimi, Linux kurulumu, Ubuntu ve Pardus kurulumu nasil yapilir, Linux Masaüstü, Degisik masaüstü ortamlari (KDE, Gnome, Unity, LXDE, XFCE) gibi konularla ilgili bilgiler verdi. Katilimin yogun oldugu seminerde katilimcilara bir adet Pardus 2011 CD’si hediye edildi.