BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Uzaktan Egitimle 225 Ögrenci Alacak

Yayın Tarihi : 14/05/2012

Bartin Üniversitesi bünyesinde kurulan Uzaktan Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi’ne programlar açilmasi için YÖK’e basvurduklarini ve Bartin Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programciligi Ön Lisans Programina 100, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü ile Sosyoloji Bölümüne 50’ser, Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilisim Sistemleri Ana Bilim Dalina 25 ögrenci kabulü için onay aldiklarini bildiren Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan; “Yüksek ögrenim görmek isteyen gençler, yogun is temposundan dolayi üniversiteye gitme zamani bulamayan çalisanlar ve kisisel gelisim saglayarak kariyerini ilerletmek isteyenler için hazirlanmis, zaman ve mekândan bagimsiz bir egitim programi sunmayi amaçlamaktayiz. Bu yil uzaktan egitime ilk defa baslanilacagindan uzaktan egitim verecek program sayimiz dörtle sinirli tutulmus olup, ilerleyen dönemlerde yeni ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarinin yani sira lisans tamamlama ile hizmet içi egitim ve sertifika programlarinin da açilmasi konusunda çalismalar yapilmaktadir. Uzaktan egitimde bundan sonra açilacak yeni programlari ülkemizin ihtiyaçlarina ve ögrencilerden gelen taleplere göre sekillendirecegiz. Uzaktan egitim araciligiyla Üniversitemizin örgün ögretim programlarinda ögrenim görmekte olan ögrencilerimize çift ana dal yapma imkâni da saglamis olacagiz. Böylece orman mühendisligi bölümünde ögrenim gören ögrencimiz isterse uzaktan egitimle sosyoloji bölümü diplomasini da alarak üniversitemizden mezun olabilecektir. Henüz dört yasinda olan Üniversitemizin geldigi noktaya dikkat çekerek, 2008 yilindan sonra kurulan üniversitelerden bizim disimizda bir vakif üniversitesinin uzaktan egitim yapabilecek duruma ulastigini ve YÖK’ten onay alarak uzaktan egitime baslayacagini görüyoruz. Bu da Üniversitemizin basarisinin bir göstergesidir.” diye konustu.

Uzaktan Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Ögr. Gör. Ramazan Yilmaz, “Uzaktan egitim programlarinda ögrenciler, ders içeriklerini kendi çalisma takvimlerine göre takip edebilecek, haftalik sesli ve görüntülü sohbetler sayesinde ögretim elemanlari ve sinif arkadaslari ile sanal ortamda bir araya gelebilecekler. Dersleri metin, grafik, animasyon, video ve ses destegi ile alabilecek olan ögrenciler, ögretim elemanlari ve sinif arkadaslari ile gerek mesaj gerekse forum ve sohbet ortamlari sayesinde sürekli iletisim halinde bulunabileceklerdir." dedi. Ögr. Gör. Ramazan Yilmaz, Uzaktan Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezimizin kisa zamanda kurulum sürecini tamamlayarak ögrenci alabilecek duruma gelmesinde her türlü destegi saglayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a tesekkürlerini sundu.

Uzaktan egitim program önerilerinin degerlendirilmesi için Yüksek Ögretim Kurumu’nda gerçeklestirilen sunuma, Edebiyat Fakültesi Dekani Ismet Emre, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekan Yardimcilari Doç. Dr. Alper Aytekin ve Yrd. Doç. Dr. Sinan Basar, Uzaktan Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Ögr. Gör. Ramazan Yilmaz, Bilgi Islem Daire Baskani Feridun Badur ve Ars. Gör. Baris Çukurbasi katilmisti.