BARTIN ÜNİVERSİTESİ

image/svg+xml
image/svg+xml

Üniversitemiz Sehrin Ekoturizm Rotasini Çizdi

Yayın Tarihi : 21/06/2016

 Üniversitemizin Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) tarafindan desteklenen 'Ekorota Bartin Kültürel ve Dogal Koridorlarin Haritalanmasi' Projesinin kapanis toplantisi yapildi. Etkinlikte konusan Proje Koordinatörü Orman Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Erdogan Atmis, Bartin'in kültürel ve dogal degerlerinin ön plana çikarildigi projenin basariyla tamamlandigini söyledi. Projenin çiktilarindan olusan kapsamli bir kitap hazirlandigini da kaydeden Atmis, “Bartin genelinde 3 aya sikistirilmis ve sadece Amasra, Inkumu, Çakraz, Güzelcehisar gibi kiyilarda odaklanmis bir turizm var. Ancak proje ile turizmi 12 aya yayan ve Bartin’in popüler olmayan noktalarini da kapsayan rotalar gelistirildi. Bartin için çok önemli olan ancak zamanla unutulan kültürel degerler ortaya çikarildi. Dogal güzelliklere ulasim kolaylastirildi. Projeyle ilgili rotada ilerleyisi yönlendiren, bölge kimligini ve rota sistemini anlatan kapsamli bir kitap yakin zaman içerisinde yayinlanacak.” dedi.

Ardindan konusan Proje Yürütücüsü Orman Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüs ise proje ile 6 rotanin belirlendigini ve bu rotalara bagli birçok yan rotalarin oldugunu ifade etti. Görmüs, “Proje ile, dogal ve kültürel degerlerin korunmasi ve islevlendirilmesi, bölgesel ve yerel ölçekte, koridor ve rota planlamasi hedeflenmektedir. Bu hedefler, bütüncül anlayis isbirliginin ve sahiplenme ortaminin olusmasina olanak saglayacaktir. Bu kapsamda projenin ana temasi Bartin ili ölçeginde dogal ve kültürel degerleri kapsayan koridorlarin belirlenmesi ve belirlenen koridorlardan hareketle kültürel rotalarin planlanmasidir.” diye konustu.

Projenin kapanis toplantisina Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Azize Toper Kaygin, Il Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Orman ve Su Isleri Sube Müdürü Ilksen Atesoglu, BAKKA Bartin Yatirim Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadir Kalecik, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Ali Özdemir, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.