Üniversitemiz Ögrencileri TRT Okul’da ‘Demokrasi Platformu’na Katildi

Yayın Tarihi : 27/06/2011

TRT Okul kanali tarafindan yayinlanan ve Gazeteci Yüksel Aytug’un moderatörlügünü yaptigi “Demokrasi Platformu” adli programa, Bartin Üniversitesi ögrencileri katildi. 14 Haziran Sali günü 22.40’ta baslayan programa Ezel dizisinin oyuncularindan Serhat Mustafa Kiliç konuk oldu. Bartin Üniversitesi ögrencileri, dörder kisilik iki grup halinde münazaraya katilirken stüdyodaki izleyici ögrenciler de oylamalara katildilar. Gazeteci Yüksel Aytug, Bartin Üniversitesinin iki yilda çok hizli gelisme gösterdigini ve Bartin gibi doga cenneti bir yerde üniversite okuduklari için ögrencilerin çok sansli oldugunu belirtti. “Güvenlik nedeniyle kisisel özgürlükler kisitlanabilir mi?” sorusunun tartisildigi programa, izleyiciler de internet ve kisa mesaj araciligi ile katildilar. Bu soruya “evet” ve “hayir” diyen karsit gruplar, konuyu münazara etti. Münazarayi az bir farkla “hayir” diyenler kazanirken program sonunda, Yüksel Aytug ögrencilerle fotograf çektirdi. Ögrencilere Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Koordinatörü Ögr. Gör. Cihangir Kasapoglu, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Alper Aytekin, Saglik Kültür ve Spor Dairesi Baskani Halil Ibrahim Yildiz, Üniversitemiz ögretim üyelerinden Prof. Dr. Erol Kirdar, Yrd. Doç Dr. Ayhan Atesoglu ve Yrd. Doç. Dr. Cevdet Gümüs eslik etti.